Krkovice v celku upečená na grilu

Krkovice v celku upečená na grilu

Grilovaná vepřová krkovice je cenově dostupná surovina a skvěle se hodí na gril. Zde vám ukážeme recept, jak tyto krkovičky proměnit v lákavé, šťavnaté a chutné maso z grilu. K němu si připravte křupavé domácí krokety a přiveďte vše k dokonalosti!

Co budeme potřebovat

  • 1 ks vepřové krkovice
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce grilovacího koření
  • 1 lžíce jemně nasekaných bylinek
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Vepřovou krkovičku osušte.
  • Maso pomažeme hořčicí tak, aby bylo celé pokryto tenkou vrstvou.
  • Posypte maso velkým množstvím koření.
  • Ujistěte se, že celá vepřová krkovice je pokryta kořením a bylinkami.
  • Maso necháme venku 15 minut odpočinout.
  • Vepřovou krkovičku grilujte 3- 3,5 hodiny* na mírném ohni na nepřímém žáru.
  • V poslední fázi přemístěte vepřovou krkovičku na přímý žár.
  • Grilujte rychle ze všech stran, aby maso získalo pěknou pánev.
  • Před nakrájením na tenké plátky nechte maso 20 minut odpočívat.

*Při delším grilování masa je vždy lepší grilovat na nepřímém žáru. Pokud tedy používáte plynový gril, zapálíte pouze jednu část grilu a maso položíte na stranu, kterou jste nezapálili. Maso se tak nedostane přímo do žáru. Pokud používáte dřevěné uhlí, dejte uhlí na jednu stranu a maso na druhou.

Kousky masa upečené v celku na grilu obalené v koření.
Zdroj: caribbeangreenliving.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.