Grilovaná vepřová krkovice je cenově dostupná surovina a skvěle se hodí na gril. Zde vám ukážeme recept, jak tyto krkovičky proměnit v lákavé, šťavnaté a chutné maso z grilu. K němu si připravte křupavé domácí krokety a přiveďte vše k dokonalosti!
Co budeme potřebovat
- 1 ks vepřové krkovice
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce grilovacího koření
- 1 lžíce jemně nasekaných bylinek
- sůl
- pepř
Postup
- Vepřovou krkovičku osušte.
- Maso pomažeme hořčicí tak, aby bylo celé pokryto tenkou vrstvou.
- Posypte maso velkým množstvím koření.
- Ujistěte se, že celá vepřová krkovice je pokryta kořením a bylinkami.
- Maso necháme venku 15 minut odpočinout.
- Vepřovou krkovičku grilujte 3- 3,5 hodiny* na mírném ohni na nepřímém žáru.
- V poslední fázi přemístěte vepřovou krkovičku na přímý žár.
- Grilujte rychle ze všech stran, aby maso získalo pěknou pánev.
- Před nakrájením na tenké plátky nechte maso 20 minut odpočívat.
*Při delším grilování masa je vždy lepší grilovat na nepřímém žáru. Pokud tedy používáte plynový gril, zapálíte pouze jednu část grilu a maso položíte na stranu, kterou jste nezapálili. Maso se tak nedostane přímo do žáru. Pokud používáte dřevěné uhlí, dejte uhlí na jednu stranu a maso na druhou.