Připravte si s námi ty nejchutnější sýrovo-šunkové krokety. Zvenčí křupavé, plněné parmezánem a prosciuttem. Užijte si to!
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- ¼ šálku jemně nakrájené bílé cibule
- sůl a pepř dle chuti
- ¾ šálku plnotučného mléka
- 1/3 šálku plus 1 polévková lžíce hladké mouky
- 1/3 šálku jemně nasekaného prosciutta
- 1/3 šálku plus ¼ šálku jemně nastrouhaného parmezánu
- ¼ šálku panko strouhanky
- ¼ šálku strouhanky
- rostlinný olej na smažení
- 2 vejce
Postup
- Máslo a olivový olej zahřejte na pánvi na středním ohni.
- Jakmile se máslo rozpustí, přidejte cibuli a dochuťte solí a pepřem.
- Když cibule zesklovatí, přidejte mouku, promíchejte a nechte 1 minutu vařit.
- Dále zašlehejte mléko.
- Pokračujte ve šlehání, dokud mouka nebude hrudkovitá.
- Za stálého šlehání vařte směs po dobu 3 minut, bude velmi hustá.
- Přidejte 1/3 šálku sýra a nakrájené prosciutto a promíchejte.
- Tuto směs nechte vychladnout v ledničce tak dlouho, dokud nebude dostatečně studená na to, aby se s ní dalo manipulovat.
- Poté naberte lžící část směsi a vytvořte ovál.
- Pokračujte, dokud nevypotřebujete celé těsto, vyjde na cca 16 kroket.
- Rozlepněte vejce do misky a rozšlehejte.
- Smíchejte panko, strouhanku a zbývající sýr v další misce.
- Jednu po druhé obalujte krokety ve strouhance, poté ve vejci a pak znovu ve strouhance.
- Připravené krokety odložte na talíř.
- Rozpalte rostlinný olej v pánvi, opatrně do něj vložte krokety a smažte 3-4 najednou.
- Nechte je smažit asi 1 až 2 minuty, dokud nejsou zlatohnědé, poté je vyjměte a položte na papírovou utěrku, která absorbuje přebytečný tuk.
- Podávejte!