Měkké, teplé a jednoduše perfektní jsou tyto krokety, které si hravě připravíte ze zbylé bramborové kaše. Recept, který vám dokáže, že i s využitím zbytků můžete vykouzlit naprosto luxusní pokrm!
Ingredience
- 2 šálky bramborové kaše
- 2 žloutky
- ½ šálku strouhaného parmezánu
- 2 polévkové lžíce čerstvé nasekané pažitky plus další na ozdobu
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 1 šálek jemné strouhanky
- 2 vejce
- 3-4 šálky řepkového oleje
- zakysaná smetana (volitelně)
Postup
- Ve velké míse smíchejte kaši, pažitku, žloutky, parmezán a mouku.
- Důkladně promíchejte a rozválejte na porce velikosti golfového míčku.
- V malé misce rozšlehejte 2 vejce.
- Dejte strouhanku do jiné malé misky.
- Krokety obalte ve vejci a poté ve strouhance.
- Zahřejte olej v pánvi.
- Krokety dávejte po dávkách do horkého oleje, pomocí lžičky je otáčejte a rovnoměrně smažte.
- Vyjměte krokety z oleje, když jsou dozlatova, což trvá asi 3 minuty.
- Nechte okapat na papírové utěrce.
- Podávejte teplé se zakysanou smetanou a další pažitkou.