Krokety z bramborové kaše

Krokety z bramborové kaše
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 6

Měkké, teplé a jednoduše perfektní jsou tyto krokety, které si hravě připravíte ze zbylé bramborové kaše. Recept, který vám dokáže, že i s využitím zbytků můžete vykouzlit naprosto luxusní pokrm!

Ingredience

  • 2 šálky bramborové kaše
  • 2 žloutky
  • ½ šálku strouhaného parmezánu
  • 2 polévkové lžíce čerstvé nasekané pažitky plus další na ozdobu
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 1 šálek jemné strouhanky
  • 2 vejce
  • 3-4 šálky řepkového oleje
  • zakysaná smetana (volitelně)

Postup       

  1. Ve velké míse smíchejte kaši, pažitku, žloutky, parmezán a mouku.
  2. Důkladně promíchejte a rozválejte na porce velikosti golfového míčku.
  3. V malé misce rozšlehejte 2 vejce.
  4. Dejte strouhanku do jiné malé misky.
  5. Krokety obalte ve vejci a poté ve strouhance.
  6. Zahřejte olej v pánvi.
  7. Krokety dávejte po dávkách do horkého oleje, pomocí lžičky je otáčejte a rovnoměrně smažte.
  8. Vyjměte krokety z oleje, když jsou dozlatova, což trvá asi 3 minuty.
  9. Nechte okapat na papírové utěrce.
  10. Podávejte teplé se zakysanou smetanou a další pažitkou.
Krokety z brambor a sýru servírované na talíři s dipem.
www.plattertalk.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.