Tyto bramborové krokety ze zbylé kaše jsou dokonalým a lahodným způsobem, jak spotřebovat zbytky a ušetřit tak peníze, čas i suroviny.
Co budeme potřebovat
- 70 g čerstvého špenátu
- 450 g bramborové kaše
- 80 g strouhaného parmazánu
- 70 g mouky + 1 polévková lžíce
- 3 velká vejce rozdělena
- 110 g strouhanky
- 950 ml rostlinného oleje
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte na střední teplotu trochu oleje.
- Přidejte špenát a za častého míchání vařte, dokud špenát nezmenší velikost, asi 3 minuty.
- Vyjměte z hrnce a nahrubo nasekejte špenát.
- Ve velké míse smíchejte špenát, bramborovou kaši, parmazán, 1 lžíci mouky a 2 žloutky.
- V míse rozšlehejte 2 zbývající bílky a 1 zbývající celé vejce, do samostatné mísy dáte 70 g mouky, do samostatné mísy dáte strouhanku a na konec položíte čistý talíř.
- Ohřejte olej v hlubokém hrnci nebo fritéze na asi 180 ºC.
- Z bramborové směsi vytvarujte kuličky a každou kuličku obalte v mouce, poté ve vejci, nechte okapat přebytek a pak obalte ve strouhance.
- Smažte na rozpáleném oleji a smažte 5 až 6 minut, nebo dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé.
Aby vaše krokety byly dokonale křupavé použijte kvalitní fritézu, kterou si můžete vybrat i nás na webu. Prošly naší recenzí!