Krokety z bramborové kaše a špenátem

Krokety z bramborové kaše a špenátem

Tyto bramborové krokety ze zbylé kaše jsou dokonalým a lahodným způsobem, jak spotřebovat zbytky a ušetřit tak peníze, čas i suroviny.

Co budeme potřebovat

  • 70 g čerstvého špenátu
  • 450 g bramborové kaše
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • 70 g mouky + 1 polévková lžíce
  • 3 velká vejce rozdělena
  • 110 g strouhanky
  • 950 ml rostlinného oleje

Postup

  • Ve velkém hrnci rozehřejte na střední teplotu trochu oleje.
  • Přidejte špenát a za častého míchání vařte, dokud špenát nezmenší velikost, asi 3 minuty.
  • Vyjměte z hrnce a nahrubo nasekejte špenát.
  • Ve velké míse smíchejte špenát, bramborovou kaši, parmazán, 1 lžíci mouky a 2 žloutky.
  • V míse rozšlehejte 2 zbývající bílky a 1 zbývající celé vejce, do samostatné mísy dáte 70 g mouky, do samostatné mísy dáte strouhanku a na konec položíte čistý talíř.
  • Ohřejte olej v hlubokém hrnci nebo fritéze na asi 180 ºC.
  • Z bramborové směsi vytvarujte kuličky a každou kuličku obalte v mouce, poté ve vejci, nechte okapat přebytek a pak obalte ve strouhance.
  • Smažte na rozpáleném oleji a smažte 5 až 6 minut, nebo dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé.

Aby vaše krokety byly dokonale křupavé použijte kvalitní fritézu, kterou si můžete vybrat i nás na webu. Prošly naší recenzí!

Křupavé krokety plněné špenátem a čedarem.
Zdroj: cilantroandcitronella.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.