Za mě jsou polévky tím nejlepším jídlem, které můžete servírovat.
Zejména potom tyto recepty na kroupovou polévku, které jsou bohaté na zeleninu, maso a obilniny.
Díky čemuž tělu dodáme spousty důležitých vitamínů, minerálů a živin, které jsou důležité, zejména v sychravém počasí.
Naše recepty
Jak uvařit kroupy?
Kroupy se samozřejmě dají použít i do mnoha jiných receptů než je jen kroupová polévka. Můžeme si uvařit takzvaného kubu s houbami nebo kroupové rizoto nebo inspirujte u nás a vyzkoušejte jiný pokrm s touto skvělou a zdravou surovinou.
Pojďme se podívat jak kroupy správně připravit, aby každý pokrm chutnal naprosto božsky!
Před samotným vařením je ideální kroupy propláchnout pod tekoucí vodou. Takto je zbavíme všech nečistot.
Potom co je důkladně propláchneme, postavíme je do vlažné vody v poměru 1:5, to znamená na jeden díl krup 5 dílů vody. A necháme je odstát, kdy můžou nabýt svůj objem až pětinásobně.
Následně je v té samé vodě začneme vařit. Nezapomeneme vodu osolit!
Kroupy ve vodě vaříme 30 minut, ale po dobu vaření je testujeme na chuť a strukturu.
Tak nejlépe poznáme, že jsou ideálně uvařené. Měly by být měkké a měkké = uvařené. Kroupy scedíme a můžeme je vesele použít pro další přípravu námi vybraném pokrmu.