Rádi byste vyzkoušeli netradiční recepty, jejichž hlavní přísadou jsou kroupy ? Nebo spoléháte na klasiku ve stylu vánočního kuby?
Kroupy můžete využít jako skvělou zavářku do polévek, vmíchat je do kaší, a nebo je klidně můžete servírovat i jako samotnou přílohu místo rýže.
Recepty s kroupami jsou nenáročné na přípravu a vaše tělo vám za tuto zdravou obilovinu bude vděčné. Proto se nechte inspirovat některými z našich receptů.
Naše recepty
Víte, jak si vybrat kvalitní digestoř? V naší recenzi na odsavače par vám poradíme. Mrkněte se.
O ječných kroupách
Zatím co naše babičky používaly ječné kroupy úplně běžně jako my používáme třeba rýži, dnes najdete mnoho lidí, kteří je vůbec neznají.
Ječné kroupy se právem zařazují mezi potraviny zdravé výživy a na rozdíl od ostatních obilovin mají nižší podíl lepku.
Preventivně působí proti srdečně-cévním chorobám, žaludečním a střevním potížím. Taktéž snižují hladinu cholesterolu a lipidů v krvi a jsou velmi účinné proti zácpě.
Ječné kroupy obsahují velké množství sacharidů, bílkovin, vitaminů B a E, draslíku, vápníku, železa a selenu, látku, která se osvědčila v boji proti nádorům.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček