Kroupy zapečené s hrachem a brokolicí

Kroupy zapečené s hrachem a brokolicí
Příprava: 20 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 3

Inspirováno tradičním staročeským pokrmem kuba. Ale houby v tomto receptu nenajdete. Místo nich jsou kroupy s hráškem a brokolicí.

Ingredience

  • 300 g ovesných krup
  • 250 g hrášku
  • brokolice
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Postup

  • Kroupy propláchněte a nechte 45 minut nabobtnávat ve vodě.
  • Vodu poté slijte a do hrnce přilijte čerstvou.
  • Přiveďte k varu, osolte a vařte zhruba půl hodiny, dokud nejsou kroupy měkké, ale stále trochu křupavé na skus.
  • Po uplynuté době vodu sceďte.
  • Omyjte brokolici a rozdělejte ji na malé růžičky.
  • Na oleji osmahnete nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezměkne.
  • Poté přidáte hrách a přibližně 5 minut na středním plamenu za občasného míchání opékáte.
  • Dochutíte solí a pepřem.
  • Rozehřejte troubu na 180°C.
  • Připravíte si pekáček nebo zapékací mísu a vymažete ji olejem.
  • Do pekáčku nasypete a smícháte kroupy s hrachem a brokolicí.
  • Přidáte rozetřený česnek a majoránku.
  • Kroupy vložte do trouby a nechte zapékat 30 minut.
  • Po uplynutí doby zapékání nechte kroupy vystydnout.
  • Podávejte se zeleninou, či plátkem masa.
brokolicové - hrachové kroupy v hrnci
zdroj: pixabay.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.