Krtkův dort s tvarohem a jahodami

Krtkův dort s tvarohem a jahodami

Tento dort si můžete upéct téměř s jakýmkoliv ovocem, které máte rádi. V tomto receptu zvolím jahody, jejichž kombinace s tvarohem je bezkonkurenční.

Ingredience na korpus

  • 175g hladké mouky
  • 100g změklého másla
  • 100g cukru
  • 2 velká vejce
  • 75ml mléka
  • 2 lžíce kakaového prášku (holandské kakao)
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva

Ingredience na náplň

  • 400g polotučného tvarohu
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 2 vrchovaté lžíce vanilkového jogurtu
  • 1 vrchovatá lžíce zakysané smetany
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 100g hoblin tmavé čokolády
  • 500g čerstvých nebo mražených jahod

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180°C.
  • Rozpusťte máslo v mikrovlnné troubě nebo na sporáku. Očistěte jahody a odstraňte zelenou stopku.
  • V misce smíchejte mouku, kakao a 1 čajovou lžičku prášku do pečiva.
  • Poté rozklepněte vejce, cukr a 1 sáček vanilkového cukru do mixovací nádoby a míchejte je 2 až 3 minuty mixérem nebo kuchyňským robotem, dokud směs nebude nadýchaná.
  • Poté pomalu přimíchávejte směs mouky, mléko a rozpuštěné máslo a vše dobře promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
  • Hotové těsto vylijte do máslem vymazané dortové formy a pečte cca 25 minut. Nechte vychladnout.
  • Do velké mixovací nádoby vložte tvaroh, 2 vrchovaté lžíce vanilkového jogurtu, 1 vrchovatou lžíci zakysané smetany, kelímek smetany a míchejte mixérem po dobu 2-3 minut. 
  • Nakonec přidejte nasekanou čokoládu a poté nechte vychladnout v lednici.
  • Polévkovou lžící vydlabejte korpus tak, aby dno bylo 1 cm vysoké a okraje 1,5 cm vysoké. Vydlabané kousky dejte stranou.
  • Na vydlabaný korpus naskládejte jahody, na které nanesete připravený a vychlazený krém tak, aby jste vytvořili kopeček připomínající krtinec. Navrch navrstvíte nadrobené kousky korpusu, které jste si dali stranou a jemně přitlačte.
  • Hotový moučník dejte vychladit do lednice alespoň na 3 hodiny a podávejte.
Jahodový dort krtek s tvarohem a čokoládou
Zdroj: emmaslieblingsstuecke.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.