Křupavá cibulová bageta

Křupavá cibulová bageta

Cibuli nemusíte použít jen na ozdobení, lze ji samozřejmě přidat i do těsta!

Ingredience:

  • 2 čajové lžičky sušeného droždí
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek polohrubé  mouky
  • 1 šálek teplé vody
  • 2 PL olivového oleje
  • 1/4 čajové lžičky sušené mleté cibule
  • 2 čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky cukru

Na potření a ozdobení

  • 1 cibule
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 1 vaječný žloutek
  • 1 PL mléka

Postup:

  1. V misce smíchejte mouku, droždí, cukr, cibulový prášek a sůl.
  2. Přidejte vodu a olej.
  3. Směs ručně či pomocí hnětače vypracujte do podoby hladkého těsta.
  4. V případě potřeby, pokud se těsto příliš lepí, přidejte více mouky.
  5. Vypracované těsto překryjte potravinovou folií a nechte kynout na teplém místě přibližně 90 minut.
  6. V mezidobě přiveďte k varu malé množství vody na pánvi a následně v ní povařte do měkka na kolečka nakrájenou cibuli, přibližně 8 minut.
  7. Když je cibule uvařená, vylijte přebytečnou vodu a cibuli osolte.
  8. Po vykynutí z těsta vypracujte dvě stejně velké bagety, které následně nechte ještě 10 minut kynout na plechu s pečicím papírem.
  9. Následně každou bagetu šikmo několikrát nařízněte.
  10. V malé misce rozšlehejte žloutek a mléko. Touto směsí poté potřete.
  11. Na povrch baget následně umístěte kolečka povařené cibule.
  12. Bagety vložte do trouby a pečte na 180°C dozlatova, v závislosti na velikosti baget přibližně 25 minut.

Cibulové bagety se hodí jako skvělá příloha k nejrůznějším typům salátů či grilovanému masu.

Bagetky zapečené s cibulovými kolečky
zdroj: parents.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.