Křupavá smažená ryba

Křupavá smažená ryba

Zde máme další tip na smaženou rybu s minimem oleje. Je krásně křupavá. Jako přílohu můžete zvolit hranolky, které si v horkovzdušném hrnci připravíte také.

Ingredience:

  • 500 g tresky nakrájené na proužky
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 velké vejce
  • strouhanka na obalení
  • koření (smíchat papriku, zázvor, špetku muškátového oříšku, kajenský pepř mletý)

K servírování: 

  • plátky citronu

Postup:

  • Nachystejte si misky na trojobal. 
  • V jedné mouku, ve druhé rozkvedlané vejce a ve třetí strouhanku smíchanou s kořením.
  • Rybu osolte a opepřete, obalte v mouce, vajíčku a nakonec ve směsi strouhanky a koření.
  • Pečete v horkovzdušném hrnci při teplotě 200 °C 6 minut.
  • Poté rybu otočte a dopečte dalších 5 minut.
ryba z horkovzdušné fritézy
littlesunnykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.