Zde máme další tip na smaženou rybu s minimem oleje. Je krásně křupavá. Jako přílohu můžete zvolit hranolky, které si v horkovzdušném hrnci připravíte také.
Ingredience:
- 500 g tresky nakrájené na proužky
- sůl
- pepř
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 velké vejce
- strouhanka na obalení
- koření (smíchat papriku, zázvor, špetku muškátového oříšku, kajenský pepř mletý)
K servírování:
- plátky citronu
Postup:
- Nachystejte si misky na trojobal.
- V jedné mouku, ve druhé rozkvedlané vejce a ve třetí strouhanku smíchanou s kořením.
- Rybu osolte a opepřete, obalte v mouce, vajíčku a nakonec ve směsi strouhanky a koření.
- Pečete v horkovzdušném hrnci při teplotě 200 °C 6 minut.
- Poté rybu otočte a dopečte dalších 5 minut.