Křupavé cuketové karbanátky se sýrem

Křupavé cuketové karbanátky se sýrem

Tyto vynikající cuketovo-sýrové placičky jsou rychlý a snadný recept pro celou rodinu. Perfektní způsob, jak spotřebovat přebytek cuket ze zahrádky.

Ingredience

  • 4 šálky nakrájené cukety
  • 1 lžička soli
  • 2/3 šálku hladké mouky
  • 2 velká vejce, rozšlehaná
  • 1/3 šálku nakrájené jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1/2 lžičky sušené cibule
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/2 šálku strouhaného sýra Gouda
  • rostlinný olej
  • zakysaná smetana
  • nasekaná čerstvá petrželka

Postup

  1. Dejte jeden šálek cukety do cedníku a ten do dřezu a posypte solí.
  2. Navrstvěte další šálek cukety a posypete solí.
  3. Opakujte, dokud není všechna cuketa osolená.
  4. Nechte 1-2 hodiny uležet.
  5. Připravte si velkou čistou mísu, kterou zatlačte do cedníku.
  6. Vymačkejte z cuket co nejvíce tekutiny.
  7. Udělejte to několikrát za sebou, aby se zbavili co nejvíce tekutiny z cuket.
  8. Přeneste cuketu do velké mísy.
  9. Přidejte mouku, vejce, jarní cibulku, česnek, sušenou cibuli, kajenský pepř a Goudu.
  10. Míchejte, dokud se směs nespojí.
  11. Zahřejte 4-6 lžic rostlinného oleje ve velké pánvi na středním plameni.
  12. Jakmile je olej horký, přidejte na pánev 1/4 šálku (asi jako malá palačinka) cuketové směsi.
  13. Smažte 3 minuty: přitlačte zadní částí špachtle.
  14. Otočte a smažte další 3 minuty nebo do zlatohnědé barvy.
  15. Vyjměte placky z pánve a položte je na papírové ubrousky.
  16. Podávejte teplé se zakysanou smetanou a čerstvou petrželkou.
Cuketovo-sýrové placičky naskládané na sobě, servírované se zakysanou smetanou a čerstvou petrželkou.
www.smalltownwoman.com

Inspirujte se i našimi recepty na polévky z cukety 8x jinak. Ochutnejte naše speciality plné živin!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.