Tyto vynikající cuketovo-sýrové placičky jsou rychlý a snadný recept pro celou rodinu. Perfektní způsob, jak spotřebovat přebytek cuket ze zahrádky.
Ingredience
- 4 šálky nakrájené cukety
- 1 lžička soli
- 2/3 šálku hladké mouky
- 2 velká vejce, rozšlehaná
- 1/3 šálku nakrájené jarní cibulky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1/2 lžičky sušené cibule
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1/2 šálku strouhaného sýra Gouda
- rostlinný olej
- zakysaná smetana
- nasekaná čerstvá petrželka
Postup
- Dejte jeden šálek cukety do cedníku a ten do dřezu a posypte solí.
- Navrstvěte další šálek cukety a posypete solí.
- Opakujte, dokud není všechna cuketa osolená.
- Nechte 1-2 hodiny uležet.
- Připravte si velkou čistou mísu, kterou zatlačte do cedníku.
- Vymačkejte z cuket co nejvíce tekutiny.
- Udělejte to několikrát za sebou, aby se zbavili co nejvíce tekutiny z cuket.
- Přeneste cuketu do velké mísy.
- Přidejte mouku, vejce, jarní cibulku, česnek, sušenou cibuli, kajenský pepř a Goudu.
- Míchejte, dokud se směs nespojí.
- Zahřejte 4-6 lžic rostlinného oleje ve velké pánvi na středním plameni.
- Jakmile je olej horký, přidejte na pánev 1/4 šálku (asi jako malá palačinka) cuketové směsi.
- Smažte 3 minuty: přitlačte zadní částí špachtle.
- Otočte a smažte další 3 minuty nebo do zlatohnědé barvy.
- Vyjměte placky z pánve a položte je na papírové ubrousky.
- Podávejte teplé se zakysanou smetanou a čerstvou petrželkou.
Inspirujte se i našimi recepty na polévky z cukety 8x jinak. Ochutnejte naše speciality plné živin!