Křupavé hranolky z dýně hokkaido

Křupavé hranolky z dýně hokkaido
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 2

Jsou skvělé jako zdravá svačinka nebo rychlá bezmasá večeře. Doplňte je o jogurtový dip s bylinkami nebo ostrý kečup a dokonalé jídlo je na světě.

INGREDIENCE

  • 1 menší dýně hokkaido
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kari koření
  • ostrý kečup

POSTUP

  1. Troubu předehřejte na 200°C.
  2. Dýni očistěte, oloupejte a zbavte dužiny se semínky. 
  3. Nakrájejte na hranolky o šířce cca 1 cm.
  4. V míse smíchejte olej s kari a hranolky ve směsi důkladně obalte.
  5. Hranolky rovnoměrně rozložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte 15 minut.
  6. Poté vyjměte z trouby a jezte za tepla namočené s pikantním kečupu nebo vašem oblíbeném dipu.
Dýňové hranolky v kornoutku a rozsypané kolem.
www.budget101.com

Je libo také netradiční recepty na pomazánky z dýně 6x jinak? Vyzkoušejte sladké i slané varianty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.