Na začátek se zahřejeme jednoduchým receptem z kapra na oblíbený způsob, který je znám zejména na Třeboňsku.
INGREDIENCE
- jeden vykostěný a nafiletovaný kapr (může být rovnou i filet)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička medu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 2 lžičky soli
Na obalení:
- solamyl
- hladké mouka
- mletá sladká paprika
- sušený česnek
POSTUP
- Kapra si nakrájíme na tenké příčné proužky.
- Marinádu si umícháme z prolisovaných česneků, sojové omáčky, medu, papriky, zázvoru a soli.
- Do marinády kapra naložíme a necháme marinovat v lednici ideálně přes noc.
- Pak si hranolky obalíme ve směsi mouky, solamylu, papriky a česneku.
- Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.