Křupavé kapří hranolky po Třeboňsku

Křupavé kapří hranolky po Třeboňsku
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 3

Na začátek se zahřejeme jednoduchým receptem z kapra na oblíbený způsob, který je znám zejména na Třeboňsku.

INGREDIENCE

  • jeden vykostěný a nafiletovaný kapr (může být rovnou i filet)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 2 lžičky soli

Na obalení:

  • solamyl
  • hladké mouka
  • mletá sladká paprika
  • sušený česnek

POSTUP

  • Kapra si nakrájíme na tenké příčné proužky.
  • Marinádu si umícháme z prolisovaných česneků, sojové omáčky, medu, papriky, zázvoru a soli.
  • Do marinády kapra naložíme a necháme marinovat v lednici ideálně přes noc.
  • Pak si hranolky obalíme ve směsi mouky, solamylu, papriky a česneku. 
  • Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. 
themedditerraneandish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.