Ovesné sušenky jsou rychle hotové a jejich příprava je maximálně jednoduché, navíc jsou trochu zdravější variantou klasického cukroví.
Co potěší je jejich křupavá struktura a měkkost. Jsou bezlepkové, neobsahují mléčné výrobky a nenajdete v nich ani rafinovaný cukr.
Ingredience:
- 1 hrnek vyloupaných pistácií
- 1/2 hrnku mletých mandlí
- 1 hrnek ovesných vloček
- 4 lžíce kokosového oleje
- 4 lžíce medu
- 1 vejce
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
- Pistácie nasypeme do nádoby mixéru a rozmixujeme na jemné drobečky.
- Přesypeme do misky, přidáme mleté mandle, jemně rozdrcené ovesné vločky, rozehřátý kokosový olej a pomocí ručního mixéru promícháme.
- Nakonec přihodíme ještě vejce a naposledy důkladně zamícháme.
- Poté pomocí lžíce odebíráme kousky těsta a tvarujeme do kuliček, které jen nepatrně přimáčkneme na plech vyložený pečícím papírem.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 minut dozlatova.
- Pak už jen stačí vyjmout z trouby a nechat vychladnout.