Křupavé kopečky z ovesných vloček

Křupavé kopečky z ovesných vloček

Ovesné sušenky jsou rychle hotové a jejich příprava je maximálně jednoduché, navíc jsou trochu zdravější variantou klasického cukroví.

Co potěší je jejich křupavá struktura a měkkost. Jsou bezlepkové, neobsahují mléčné výrobky a nenajdete v nich ani rafinovaný cukr.

Ingredience:

  • 1 hrnek vyloupaných pistácií
  • 1/2 hrnku mletých mandlí
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 4 lžíce medu
  • 1 vejce

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
  • Pistácie nasypeme do nádoby mixéru a rozmixujeme na jemné drobečky.
  • Přesypeme do misky, přidáme mleté mandle, jemně rozdrcené ovesné vločky, rozehřátý kokosový olej a pomocí ručního mixéru promícháme.
  • Nakonec přihodíme ještě vejce a naposledy důkladně zamícháme.
  • Poté pomocí lžíce odebíráme kousky těsta a tvarujeme do kuliček, které jen nepatrně přimáčkneme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 minut dozlatova.
  • Pak už jen stačí vyjmout z trouby a nechat vychladnout.
Pistáciové sušenky s ovesnými vločkami.
Zdroj: https://www.carolinescooking.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.