Připravte si dokonale křupavé smažené kuřecí maso v neodolatelné chilli medové omáčce za pouhých 30 minut! Podávejte s rýží jako lahodnou večeři či oběd.
Co budete potřebovat
Na omáčku:
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce rýžového nebo jablečného octa
Na restovanou směs:
- 2 lžíce kukuřičné mouky nebo kukuřičného škrobu
- ¼ lžičky česnekového prášku
- špetka bílého pepře (volitelně)
- ¼ lžičky soli
- 4 kuřecí stehenní řízky, nakrájené na kousky velikosti sousta
- rostlinný olej
- 2 cm kus čerstvého zázvoru, jemně nasekaný
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená
- 2 velké červené nebo zelené papriky, nakrájené na kousky velikosti sousta
K servírování:
- 2 jarní cibulky/cibulky, nakrájené na tenké plátky
- opečená sezamová semínka
Postup
- Ingredience na omáčku smíchejte v malém džbánku nebo misce a dejte stranou.
- Smíchejte kukuřičnou mouku nebo škrob, česnekový prášek a volitelně bílý pepř ve středně velké misce, která je dostatečně velká, aby pojala kousky kuřete.
- Kuřecí kousky vložte do mísy ke kukuřičné mouce a důkladně rukama promíchejte.
- Zahřejte pánev na vysokém plameni a přidejte asi 0,5 cm vrstvu oleje.
- Když je olej rozpálený, přidejte kuřecí kousky a opékejte pár minut z každé strany.
- Vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Opatrně odstraňte přebytečný olej z pánve a opékejte chilli, česnek a zázvor 1–2 minuty, dokud se nerozvoní.
- Přidejte papriky a pár minut opékejte, dokud nezačnou měknout.
- Přilijte omáčku, nechte několik sekund zredukovat a poté přidejte kousky kuřete.
- Ihned podávejte s rýží, ozdobené jarní cibulkou a opraženými sezamovými semínky.