Tofu recepty často nahrazují recepty masové, ovšem tyto nugetky si oblíbí i masožrouti. Vyzkoušejte je s pálivým dipem nebo sweet chilli omáčkou.
Co budeme potřebovat
- 1 balení tofu
- 75 g zeleninového vývaru
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 75 g hladké mouky
- 2 vejce
- 150 g strouhanky
- 2 lžičky papriky
- 1/2 lžičky česneku
- 1/2 lžičky cibule
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Tofu nakrájejte na kostky a lehce osušte papírovou utěrkou.
- Smíchejte vývar a sójovou omáčku a do směsi vložte tofu tak, aby bylo obalené ze všech stran. Marinujte alespoň 10 minut.
- Marinované kostky tofu obalujte postupně v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte cca 15 minut, poté obraťte a pečte dalších 15 minut. Vyjměte z trouby a podávejte se svým oblíbeným dipem.
Nevíte si rady s přípravou dipu? Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na dipy.
Chcete vyzkoušet i další vynikající pomazánky? Podívejte se na naše osvědčené recepty na sýrové pomazánky.