Lahodné smažené kuřecí stripsy si zamiluje celá rodina! Podívejte se na naše tipy, jak připravit křupavou krustičku a ochuťte ji jako skutečný profesionál.
Ingredience
- 2 velká vykostěná kuřecí prsa bez kůže nakrájená na proužky
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 3/4 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky černého pepře
- 1 vejce rozšlehané se 2 lžícemi vody
- rostlinný olej na smažení
Postup
- Do pánve nalijte cca 5 cm vysokou vrstvu oleje.
- Začněte jej ohřívat na středně vysokém plameni, zatímco budete připravovat krustu.
- Ve velké misce smíchejte mouku, sůl a pepř.
- V další velké misce rozšlehejte vejce s vodou.
- Nakrájejte kuře na proužky a dobře ho obalte v mouce.
- Setřeste přebytečnou mouku a ponořte do vejce, poté zpět do mouky.
- Odložte kuře stranou asi na 5 minut.
- Do oleje nakapejte trochu mouky – pokud to okamžitě zasyčí, můžete začít smažit jeden kuřecí proužek.
- Pokud kuřecí proužek syčí, přidávejte asi 5 kusů najednou a smažte je dozlatova – asi tak 8 až 10 minut.
- Otočte a opakujte, dokud nejsou všechny stripsy krásně hnědé.
- Zbytek kuřete smažte po dávkách.
- Přeneste na talíř s papírovou utěrkou a případně posypte trochou soli.