Křupavé smažené kuřecí kousky

Křupavé smažené kuřecí kousky

Lahodné smažené kuřecí stripsy si zamiluje celá rodina! Podívejte se na naše tipy, jak připravit křupavou krustičku a ochuťte ji jako skutečný profesionál.

Ingredience

  • 2 velká vykostěná kuřecí prsa bez kůže nakrájená na proužky
  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 3/4 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky černého pepře
  • 1 vejce rozšlehané se 2 lžícemi vody
  • rostlinný olej na smažení

Postup

  1. Do pánve nalijte cca 5 cm vysokou vrstvu oleje.
  2. Začněte jej ohřívat na středně vysokém plameni, zatímco budete připravovat krustu.
  3. Ve velké misce smíchejte mouku, sůl a pepř.
  4. V další velké misce rozšlehejte vejce s vodou.
  5. Nakrájejte kuře na proužky a dobře ho obalte v mouce.
  6. Setřeste přebytečnou mouku a ponořte do vejce, poté zpět do mouky.
  7. Odložte kuře stranou asi na 5 minut.
  8. Do oleje nakapejte trochu mouky – pokud to okamžitě zasyčí, můžete začít smažit jeden kuřecí proužek.
  9. Pokud kuřecí proužek syčí, přidávejte asi 5 kusů najednou a smažte je dozlatova – asi tak 8 až 10 minut.
  10. Otočte a opakujte, dokud nejsou všechny stripsy krásně hnědé.
  11. Zbytek kuřete smažte po dávkách.
  12. Přeneste na talíř s papírovou utěrkou a případně posypte trochou soli.
Dozlatova usmažené kusy kuřete na papírovém ubrousku.
www.feastandfarm.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.