Tyto úžasné závitky z lilku plněné mletým vepřovým masem jsou perfektní svačinkou či lehkým občerstvením, které je vhodné na večírek. Zmizí z talířů mezi prvními!
INGREDIENCE
- ½ kg mletého vepřového masa
- 2 střední jarní cibulky, nakrájené
- 1 lžíce lisovaného česneku a zázvoru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 velký lilek nakrájený na tenké proužky
- 1 šálek kukuřičného škrobu
- 1/2 litru rostlinného oleje na smažení
POSTUP
- Do mísy přidejte mleté hovězí maso, cibuli, zázvor, česnek, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a pepř.
- Pořádně promíchejte.
- Pomocí škrabky nakrájejte lilek na tenké proužky a rozložte je na rovnou plochu.
- Naberte asi 1 polévkovou lžíci směsi, položte ji na jeden konec proužku lilku a rozetřete zadní stranou lžíce v tenké vrstvě až na druhý konec.
- Uchopte jeden konec proužku lilku a srolujte jej směrem k druhému.
- Začistěte směs na vnějších okrajích, aby rolka vypadala dobře.
- Každý závitek vyválejte v kukuřičném škrobu, setřeste přebytek a položte na talíř.
- Přidejte olej do pánve a zahřejte ho na 180 stupňů Celsia.
- Vložte závitky do rozpáleného oleje a smažte je po dávkách, dokud nebudou zlatohnědé.
- Občas je otočte.
- Bude to trvat asi 4 minuty.
- Hotové závitky dejte stranou na mřížku.
- Podávejte s oblíbenou omáčkou!
Inspirujte se i našimi dalšími skvělými recepty na jarní závitky a vytvořte si u stolu atmosféru Asie!