Křupavé závitky z lilku

Křupavé závitky z lilku

Tyto úžasné závitky z lilku plněné mletým vepřovým masem jsou perfektní svačinkou či lehkým občerstvením, které je vhodné na večírek. Zmizí z talířů mezi prvními!

INGREDIENCE

  • ½ kg mletého vepřového masa
  • 2 střední jarní cibulky, nakrájené
  • 1 lžíce lisovaného česneku a zázvoru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 velký lilek nakrájený na tenké proužky
  • 1 šálek kukuřičného škrobu
  • 1/2 litru rostlinného oleje na smažení

POSTUP

  • Do mísy přidejte mleté ​​hovězí maso, cibuli, zázvor, česnek, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a pepř.
  • Pořádně promíchejte.
  • Pomocí škrabky nakrájejte lilek na tenké proužky a rozložte je na rovnou plochu.
  • Naberte asi 1 polévkovou lžíci směsi, položte ji na jeden konec proužku lilku a rozetřete zadní stranou lžíce v tenké vrstvě až na druhý konec.
  • Uchopte jeden konec proužku lilku a srolujte jej směrem k druhému.
  • Začistěte směs na vnějších okrajích, aby rolka vypadala dobře.
  • Každý závitek vyválejte v kukuřičném škrobu, setřeste přebytek a položte na talíř.
  • Přidejte olej do pánve a zahřejte ho na 180 stupňů Celsia.
  • Vložte závitky do rozpáleného oleje a smažte je po dávkách, dokud nebudou zlatohnědé.
  • Občas je otočte.
  • Bude to trvat asi 4 minuty.
  • Hotové závitky dejte stranou na mřížku.
  • Podávejte s oblíbenou omáčkou!
Závitky z lilku plněné mletým vepřovým masem servírované na talíři a ozdobené čerstvou jarní cibulkou.
www.cooknshare.com

Inspirujte se i našimi dalšími skvělými recepty na jarní závitky a vytvořte si u stolu atmosféru Asie!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.