Křupavý chléb se sýrem a cibulí

Křupavý chléb se sýrem a cibulí
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 1

Tento cibulový chléb s křupavou sýrovou kůrkou a měkkým pikantním vnitřkem je naprosto podmanivý a vy už nikdy nebudete chtít jiný. Přesvědčte se sami!

INGREDIENCE

Na vykynutí:

  • 56,5 g kvásku
  • 170 g chlebové mouky
  • 110 g vody

Na těsto:

  • vykynutá směs z předchozího bodu
  • 227 gramů vlažné vody
  • 110 g vlažného mléka
  • 7 g sušeného droždí
  • 1,5 lžičky medu
  • 567 g chlebové mouky
  • 2 lžičky soli
  • 198 g nakrájené sladké cibule
  • 340 g strouhaného sýra dle vašeho výběru

POSTUP

  1. Smícháme ingredience na vykynutí  a necháme přikryté uležet, dokud se téměř nezdvojnásobí.
  2. Pro vytvoření těsta rozdrobíme vykynutou směs na kousky a smícháme s vodou, mlékem, sušeným droždím a medem.
  3. Přidáme mouku a sůl a hněteme hnětacím hákem na těsto 5 minut na mírném stupni.
  4. Necháme 5 minut odležet.
  5. Hněteme na středním stupni ještě pět minut.
  6. Přidáme cibuli a hněteme asi minutu na minimum.
  7. Těsto dáme do olejem vymazané mísy, přikryjeme a dáme do chladničky přes noc nebo až na 4 dny.
  8. V den pečení těsto vyndáme z lednice a necháme asi 2 hodiny uležet.
  9. Těsto rozdělíme na polovinu na lehce pomoučeném povrchu a jemně ho roztlačíme na dva obdélníky.
  10. Každou polovinu posypeme sýrem a těsto srolujeme.
  11. Uzavřeme šev a těsto vytvarujeme do tvaru chleba nebo bagety.
  12. Bochníky položíme na plech vyložený pečicím papírem, postříkáme olejem a přikryjeme plastovým obalem.
  13. Necháme kynout asi 90 až 120 minut.
  14. Měly by být nafouklé.
  15. Pečící kámen (kámen na pizzu) umístíme na střední rošt trouby a předehřejeme troubu na 230°C.
  16. Na spodní rošt položíme starý smaltovaný plech, do kterého nalijeme šálek horké vody, chleby dáme na kámen, zavřeme dvířka a snížíme teplotu trouby na 218°C.
  17. Pečeme 30 až 40 minut, dokud nejsou bochníky zlatavě hnědé a vnitřní teplota nedosahuje 90°C.
  18. Necháme asi hodinu chladnout na mřížce.
  19. Užijte si to!
Cibulový chléb s křupavou sýrovou kůrkou.
www.karenskitchenstories.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.