Křupavý nugát z mandlí

Křupavý nugát z mandlí
Příprava: 25 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Tento tvrdý turecký med je oblíbený zejména v jižní Itálii a na Sicílii. Kromě mandlí se dají použít též další druhy ořechů.

Ingredience

  • 400 g neloupaných celých mandlí
  • 200 g medu
  • 125 g cukru
  • 1 pomeranč

Postup

  • Nastrouhejte pomerančovou kůru a dejte ji stranou.
  • Zbylý pomeranč rozkrojte na polovinu a vymačkejte z něj šťávu.
  • Pomerančovou šťávu nalijte do hrnce a přidejte cukr a na mírném plameni rozpusťte, nakonec přidejte med.
  • Med dobře rozpusťte a přidejte mandle a pomerančovou kůru.
  • Vařte na mírném plameni za občasného míchání přibližně 15 až 20 minut.
  • Když směs mírně zhnědne a lze ji snadno vyjmout z hrnce, je hotová.
  • List pečicího papíru potřete malým množstvím oleje a nalijte do něj nugát.
  • Směs vytvarujte do obdélníkového tvaru, povrch zarovnejte a přikryjte přebytečnými částmi pečicího papíru.
  • Nechte zcela vychladnout po dobu nejméně 3 hodin.
Kousky tureckého medu s mandlemi.
zdroj:lamiabuonaforchetta.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.