Nejpřekvapivější recept jsme si nechali na závěr. Popusťte uzdu své fantazii a zahustěte kaši na slano, budete velmi mile překvapeni! Ozdobit ji můžete nejen orestovanou uzeninou či vejcem, ale také strouhaným sýrem či smaženou cibulkou.
Ingredience
- 1000 ml mléka
- 80 g krupičky
- 200 g slaniny
- 4 vejce
- 1 stroužek česneku
- 40 g sezamových semínek
- 40 g dýňových semínek
- 30 g másla
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- V hrnci zahřejte polovinu množství mléka a následně přidejte krupičku rozpuštěnou v jeho druhé polovině.
- Za stálého míchání vařte až do doby, než kaše začne pomalu houstnout.
- Přidejte máslo a vařte ještě několik minut.
- Současně s mícháním kaše si na pánvi s olejem orestujte na kostičky nakrájenou slaninu s nadrobno nakrájeným česnekem.
- Když začne být slanina křupavá, přidejte semínka a koření.
- Na samostatné pánvi si připravte volská oka.
- Kaši podáváme posypanou orestovanými kousky slaniny a semínky s navrch posazeným volským okem.