Krupicová kaše na slano se slaninou a vejcem

Krupicová kaše na slano se slaninou a vejcem
Příprava: 5 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Nejpřekvapivější recept jsme si nechali na závěr. Popusťte uzdu své fantazii a zahustěte kaši na slano, budete velmi mile překvapeni! Ozdobit ji můžete nejen orestovanou uzeninou či vejcem, ale také strouhaným sýrem či smaženou cibulkou.

Ingredience

  • 1000 ml mléka
  • 80 g krupičky
  • 200 g slaniny
  • 4 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • 40 g sezamových semínek
  • 40 g dýňových semínek
  • 30 g másla
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. V hrnci zahřejte polovinu množství mléka a následně přidejte krupičku rozpuštěnou v jeho druhé polovině.
  2. Za stálého míchání vařte až do doby, než kaše začne pomalu houstnout.
  3. Přidejte máslo a vařte ještě několik minut.
  4. Současně s mícháním kaše si na pánvi s olejem orestujte na kostičky nakrájenou slaninu s nadrobno nakrájeným česnekem.
  5. Když začne být slanina křupavá, přidejte semínka a koření.
  6. Na samostatné pánvi si připravte volská oka.
  7. Kaši podáváme posypanou orestovanými kousky slaniny a semínky s navrch posazeným volským okem.
Slaná varianta kaše s orestovanou slaninou a volským okem
zdroj: eskort.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.