Dětská strava je dnes mnohem rozmanitější než v minulosti.
Jsou ale pokrmy, které jsou její součástí už desetiletí.
Objevte naše recepty na krupicovou kaši a inspirujte se!
Vybrat si můžete hned ze šesti rozmanitých variant.
Uvidíte, že se zavděčíte nejen dětem…
Naše recepty
TIP: Jinou možnost představuje vklepnutí vejce a vmíchání orestované uzeniny rovnou do kaše ještě před jejím odstavením.
Tipy na dokonalou krupicovou kaši
Tajemství jemné a hebké krupicové kaše spočívá především v jejím důkladném míchání po celou dobu vaření, jen tak můžete mít jistotu, že se v ní nevytvoří hrudky. Existují ale i další triky, které vám k uvaření té nejlepší krupicové kaše mohou pomoci.
- Před vařením rozpusťte krupičku v polovině množství mléka a nechte ji přibližně 30 minut nabobtnat.
- Kaši vařte co nejpomaleji na mírném ohni.
- K míchání používejte kvedlačku.
- Neodstavujte kaši ihned poté, co začne houstnout. Opatrně ji ještě několik minut povařte.
Recepty na krupicovou kaši existují v mnoha obměnách, od klasičtějších dětských přes zdravé veganské varianty, varianty připravené na slano až po norskou verzi, jejíž přípravou strávíte několik hodin a která se konzumuje za studena. Které z nich dáváte přednost vy?