Krupicová polévka s vejcem

Krupicová polévka s vejcem
Příprava: 5 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 8

Kuchyně našich babiček ne nepostradatelnou součástí života každého z nás. Připravují nám ty nejvybranější pochoutky, které milujeme a rádi na ně v dospělosti vzpomínáme. Tento zajímavý recept, jsme objevili u jedné z mnoha skvělých babiček, tak doufáme, že vám bude chutnat. Je rychlý, jednoduchý a velmi chutný.

Ingredience:

  • 2 litry vody
  • 5 polévkových lžic krupice z tvrdé pšenice
  • 1 vejce
  • 2 lžíce sypkého polévkového koření
  • sůl podle chuti

Na dochucení:

  • tekuté koření do polévky (Maggi, Vitana)

Postup:

  • Vodu se solí dáme do hrnce a ze všeho nejdříve přivedeme k varu.
  • Poté přidáme sypké polévkové koření a krupici.
  • Necháme vařit, dokud polévka nezhoustne.
  • V hrnku rozšleháme vejce a za stálého míchání přidáme do polévky.
  • Přivedeme znovu k varu a za průběžného míchání vaříme asi 5 – 10 minut.
  • Pak můžeme polévku podávat a ochutit tekutým kořením tak, jak má kdo rád.
Tradiční babiččina krupicová polévka s vejcem.
Zdroj: https://bosskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.