Kuchyně našich babiček ne nepostradatelnou součástí života každého z nás. Připravují nám ty nejvybranější pochoutky, které milujeme a rádi na ně v dospělosti vzpomínáme. Tento zajímavý recept, jsme objevili u jedné z mnoha skvělých babiček, tak doufáme, že vám bude chutnat. Je rychlý, jednoduchý a velmi chutný.
Ingredience:
- 2 litry vody
- 5 polévkových lžic krupice z tvrdé pšenice
- 1 vejce
- 2 lžíce sypkého polévkového koření
- sůl podle chuti
Na dochucení:
- tekuté koření do polévky (Maggi, Vitana)
Postup:
- Vodu se solí dáme do hrnce a ze všeho nejdříve přivedeme k varu.
- Poté přidáme sypké polévkové koření a krupici.
- Necháme vařit, dokud polévka nezhoustne.
- V hrnku rozšleháme vejce a za stálého míchání přidáme do polévky.
- Přivedeme znovu k varu a za průběžného míchání vaříme asi 5 – 10 minut.
- Pak můžeme polévku podávat a ochutit tekutým kořením tak, jak má kdo rád.