Krupicové knedlíčky

Krupicové knedlíčky
Příprava: 10 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 1

Nemáte doma játra nebo na ně jen nemáte chuť? Nevadí, na dobré knedlíčky postačí hrst krupice!

INGREDIENCE 

  • 3 – 4 lžíce dětské krupice
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • muškátový oříšek
  • nasekaná pažitka

POSTUP 

  1. Vajíčka rozšleháme vidličkou, osolíme necelou půl lžičkou soli, strouhneme muškátový oříšek (asi třikrát). Přidáme dle chuti nasekanou pažitku.
  2. Zahustíme krupicí tak, aby vzniklo hustší těstíčko.
  3. Necháme 10 minut odstát, pokud je těstíčko moc husté, zředíme pár kapkami vody, pokud je řídké, přidáme krupici.
  4. Zaváříme pomocí lžičky do vroucí vody, nabíráme tak půl lžičky těstíčka, knedlíčky nabudou.
  5. Povaříme 3-5 minut.
  6. Jakmile vyplavou nahoru, vyndáme je stranou do misky.
  7. Vkládáme do hotového vývaru a podáváme.
Krupicové polévkové knedlíčky ve vývaru v hlubokém talíři
Zdroj: www.dobruchut.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.