Krupicové knedlíky s jahodami

Krupicové knedlíky s jahodami
Příprava: 45 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 2

Knedlíky se dají připravit i z dětské krupičky a jsou úžasně vláčné! Přelijte je vanilkovou smetanou a jahodovou omáčkou. Delikatesa!

INGREDIENCE

  • 500 ml mléka
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • špetka soli
  • 150 g dětské krupice
  • 1 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 200 g jahod
  • máslo na přelití

Na jahodovou omáčku:

  • 100 g jahod
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Na vanilkovou smetanu:

  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 g zakysané smetany 16%

POSTUP

  • V hrnci, za stálého míchání uvaříme z mléka, cukru, soli a krupice hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
  • Do vlažné kaše zašleháme celé vejce a hmotu navrstvíme na naváženou mouku na pracovní desce.
  • Rukama vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na plát.
  • Těsto rozřízneme na čtverce a do středu každého vložíme celou jahodu.
  • V dlaních vypracujeme kuličky a necháme je stranou, dokud nepřipravíme zálivky.
  • V jedné misce smícháme přepůlené jahody s moučkovým i vanilkovým cukrem a vidličkou je rozmačkáme na kaši.
  • V jiné misce utřeme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem.
  • Knedlíky vložíme do vroucí vody, počkáme než vystoupí na povrch a ještě je pár minut povaříme, aby těsto nebylo syrové.
  • Knedlíky scedíme, omastíme trochou rozpuštěného másla a servírujeme přelité vanilkovou smetanou i jahodovou omáčkou.
Knedlíky přelité jahodovou a smetanovou omáčkou, servírované na talíři.
www.recepty.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.