Ingredience
- 500 g krůtích prsíček
- plátky sýra eidam nebo jiného
- pár kuliček hroznového vína
- čerstvý rozmarýn
- olivový olej
- 4 plátky nějaké šunky
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce cukru
- sůl
- pepř
Postup receptu
- Napřed si naklepeme krůtí rolky, osolíme, opepříme a na ně dáváme šunku, sýr, na plátky hrozny a snítku čerstvého rozmarýnku – stočíme a spojujeme párátky na rolky
- Dáme do pekáčku, podlijeme troškou vody nebo vývaru, pokapeme olejem, ještě opečeme zprudka na pánvi a teprve potom pečeme asi 20 minut
- Až se maso dopeče, uděláme si sladkou omáčku, kterou pak poléváme až rozkrojené rolky na talíři
- Sladká omáčka: do pánve s výpekem, který slijeme z hotových rolek, dáme med, cukr, nakrájené hrozny na plátky a trochu povaříme, ať se vše hezky spojí, pak už jen hotovou omáčku poléváme rolky
Tip: Pro přípravu tohoto receptu se hodí rovněž pánve na plyn. Při jejich výběru se zaměřte na kvalitu.