Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 ks krůtích křídel
- sůl
- 2 větší cibule
- 1–2 uvařené mrkve
- 1/2 uvařeného celeru
- 3 sterilované okurky
- 1 vařené vejce
Postup receptu
- V osolené vodě uvaříme krůtí křídla s cibulí
- Necháme vychladnout, maso obereme z kostí a drobně nakrájíme
- Současně zvlášť uvaříme oloupanou mrkev, celer a vejce
- Do větší mísy nebo menších misek položíme kolečka uvařené mrkve, kolečka sladkokyselé okurky, kolečka vařeného vejce, kostičky uvařeného celeru a jemně nakrájené krůtí maso
- Do vývaru z masa dáme vařit bobkový list, kuličky nového koření, špetku tymiánu a celý pepř
- Okyselíme octem a ještě vlažný vývar přecedíme do připravených misek
- Necháme v chladničce ztuhnout, pak vyklopíme
- Příloha: chléb, pečivo