Lehký aspik s krůtím masem plný dobrot

Lehký aspik s krůtím masem plný dobrot
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 ks krůtích křídel
  • sůl
  • 2 větší cibule
  • 1–2 uvařené mrkve
  • 1/2 uvařeného celeru
  • 3 sterilované okurky
  • 1 vařené vejce

Postup receptu

  1. V osolené vodě uvaříme krůtí křídla s cibulí
  2. Necháme vychladnout, maso obereme z kostí a drobně nakrájíme
  3. Současně zvlášť uvaříme oloupanou mrkev, celer a vejce
  4. Do větší mísy nebo menších misek položíme kolečka uvařené mrkve, kolečka sladkokyselé okurky, kolečka vařeného vejce, kostičky uvařeného celeru a jemně nakrájené krůtí maso
  5. Do vývaru z masa dáme vařit bobkový list, kuličky nového koření, špetku tymiánu a celý pepř
  6. Okyselíme octem a ještě vlažný vývar přecedíme do připravených misek
  7. Necháme v chladničce ztuhnout, pak vyklopíme
  8. Příloha: chléb, pečivo

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.