Krůtí guláš s bílým vínem

Krůtí guláš s bílým vínem

Tento bohatý a vydatný krůtí guláš je perfektní zimní jídlo, které vás zahřeje. Díky hustému vývaru a kombinaci masa, hrášku a brambor se jistě stane i vašim oblíbeným pokrmem.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 vykostěné krůtí stehno 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 střední mrkve, nakrájené na kostičky
  • 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
  • 4 velké stroužky česneku, drcené
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce rajčatové pasty
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 2 čerstvé listy šalvěje
  • 6 větviček čerstvého tymiánu
  • 4 stonky čerstvé petrželky a další na ozdobu
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 4 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostky
  • 1 šálek čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 6 lžíc hladké mouky
  • 4 šálky krůtího vývaru
  • sůl a černý pepř, podle chuti

Postup

  1. Rozpalte olivový olej ve velkém hrnci na středním plameni.
  2. Krůtí stehno pořádně osolte a opepřete.
  3. Přidejte do hrnce a pečte asi 3 minuty z každé strany nebo do zhnědnutí.
  4. Pomocí kleští přendejte stehno na talíř a odložte stranou.
  5. Do hrnce přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí a nezačne pěnit, a seškrábněte všechny hnědé kousky ze dna pánve.
  6. Přidejte cibuli, celer, mrkev a česnek a restujte, dokud zelenina nezměkne a nezačne hnědnout, asi 10 minut.
  7. Posypte mouku a míchejte 1 až 2 minuty, dokud nebude všechna zelenina rovnoměrně obalena.
  8. Přilejte víno a rajčatovou pastu a míchejte asi 2 až 3 minuty, dokud se tekutina z většiny neodpaří.
  9. Přilejte vývar, sójovou omáčku a bylinky (bylinky spojte provázkem, abyste je později snadno odstranili) a přiveďte k varu.
  10. Přidejte krůtí stehno zpět do hrnce a snižte plamen.
  11. Pokračujte ve vaření na nízkém plameni asi 30 minut (hrnec nechte částečně zakrytý víkem).
  12. Přidejte brambory a hrášek a vařte dalších cca 30 minut nebo dokud brambory nezměknou.
  13. Vyjměte krůtí stehno z hrnce a vložte do mísy nebo na prkénko, a nechte ho dostatečně vychladnout (mezitím nechte hrnec zakrytý na nejnižším plameni).
  14. Odstraňte z krůtího masa kost, kůži a chrupavky, a nakrájejte ho na kousky.
  15. Odstraňte svazek bylinek.
  16. Přidejte nakrájené krůtí maso zpět do hrnce a míchejte, dokud se neprohřeje.
  17. Podávejte posypané čerstvou petrželkou a s kouskem dobrého křupavého chleba.
Krůtí guláš s bílým vínem v misce se lžící.
www.loveandoliveoil.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.