Krůtí guláš s žampiony

Krůtí guláš s žampiony
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 8

Tento luxusní guláš s kousky krůtího masa, cibulí, česnekem, paprikou a žampiony v pikantním jogurtovo-rajčatovém základu prostě musíte vyzkoušet. Je totiž naprosto vynikající!

Co budete potřebovat

  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na plátky
  • až 4 papriky různých barev, nakrájené na tenké plátky
  • 2 velké stroužky česneku, nasekané
  • trocha kajenského pepře
  • 1 lžička papriky
  • 700 – 1000 g krůtích stehen nebo prsou bez kostí a kůže, nakrájených na velké kousky
  • 110 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 400 g konzervovaných krájených rajčat
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu, nasekaného
  • čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • sůl dle chuti
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 3/4 šálku plnotučného jogurtu

Postup

  • Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na vysokém plameni.
  • Přidejte cibuli a papriku a opékejte, dokud nezačnou měknout a lehce hnědnout.
  • Přidejte papriku (koření), kajenský pepř a česnek a opékejte dalších 30 sekund, dokud se česnek nerozvoní.
  • Papriku, cibuli a česnek vyjměte z pánve a dejte stranou.
  • Zbývající 2 lžíce oleje opět rozehřejte na vysokém plameni.
  • Přidejte do pánve žampiony a maso.
  • Za častého míchání opékejte 3–4 minuty, dokud maso a žampiony nezačnou hnědnout.
  • Snižte teplotu na střední, vraťte směs papriky a cibule do pánve a dobře promíchejte.
  • Přidejte do pánve rajčata spolu s worchesterskou omáčkou, citronovou šťávou, rozmarýnem, solí a černým pepřem.
  • Dobře promíchejte, snižte teplotu na středně nízkou, pánev přikryjte a vařte 15–20 minut.
  • Kukuřičný škrob vmíchejte do jogurtu a přidejte do omáčky.
  • Vařte na mírném ohni, občas promíchejte, dokud omáčka trochu nezhoustne.
  • Podávejte s rýží, polentou nebo bramborovou kaší.
uláš s kousky krůtího masa, cibulí, česnekem, paprikou a žampiony v pikantním jogurtovo-rajčatovém základu na pánvi.
www.simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.