Tento luxusní guláš s kousky krůtího masa, cibulí, česnekem, paprikou a žampiony v pikantním jogurtovo-rajčatovém základu prostě musíte vyzkoušet. Je totiž naprosto vynikající!
Co budete potřebovat
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na plátky
- až 4 papriky různých barev, nakrájené na tenké plátky
- 2 velké stroužky česneku, nasekané
- trocha kajenského pepře
- 1 lžička papriky
- 700 – 1000 g krůtích stehen nebo prsou bez kostí a kůže, nakrájených na velké kousky
- 110 g žampionů, nakrájených na plátky
- 400 g konzervovaných krájených rajčat
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička čerstvého rozmarýnu, nasekaného
- čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- sůl dle chuti
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 3/4 šálku plnotučného jogurtu
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na vysokém plameni.
- Přidejte cibuli a papriku a opékejte, dokud nezačnou měknout a lehce hnědnout.
- Přidejte papriku (koření), kajenský pepř a česnek a opékejte dalších 30 sekund, dokud se česnek nerozvoní.
- Papriku, cibuli a česnek vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Zbývající 2 lžíce oleje opět rozehřejte na vysokém plameni.
- Přidejte do pánve žampiony a maso.
- Za častého míchání opékejte 3–4 minuty, dokud maso a žampiony nezačnou hnědnout.
- Snižte teplotu na střední, vraťte směs papriky a cibule do pánve a dobře promíchejte.
- Přidejte do pánve rajčata spolu s worchesterskou omáčkou, citronovou šťávou, rozmarýnem, solí a černým pepřem.
- Dobře promíchejte, snižte teplotu na středně nízkou, pánev přikryjte a vařte 15–20 minut.
- Kukuřičný škrob vmíchejte do jogurtu a přidejte do omáčky.
- Vařte na mírném ohni, občas promíchejte, dokud omáčka trochu nezhoustne.
- Podávejte s rýží, polentou nebo bramborovou kaší.