Nemáte příliš v zálibě hovězí nebo vepřové maso? Pak by vás mohl zaujmout krůtí guláš. Navíc je rychleji hotový.
INGREDIENCE
- 1 kg krůtích stehenních řízků
- 250 g cibule
- 20 g mleté sladké papriky
- 50 g rajského protlaku
- sůl
- pepř
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- ½ lžičky majoránky
- 3 lžíce hladké mouky
- olej
POSTUP
- Maso si umyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme.
- Cibuli si nakrájíme nadrobno, smažíme na oleji do černa, následně přidáme i na kostičky nakrájený česnek.
- Pak přidáme maso a necháme zprudka zatáhnout.
- Přidáme rajský protlak a opékáme klidně několik minut, dokud protlak nezhnědne.
- Přidáme kmín, pepř a papriku.
- Podlijeme malým množstvím vody a dusíme do měkka.
- Během dušení podléváme opět malým množstvím vody.
- Když je maso měkké, připravíme si mouku smíchanou s vodou k zahuštění.
- Guláš zahustíme a vaříme ještě alespoň 10 minut.