Krůtí játra na cibulce s jablky

Krůtí játra na cibulce s jablky

Tento recept můžete využít jako klasické hlavní jídlo ve všední den, ale ani hosty, při slavnostnější události, s ním neurazíte. 

Ingredience

Cibule a jablka:

  • 250 g cibule
  • 250 g křupavých jablek
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 150 ml krůtího nebo kuřecího vývaru
  • 60 ml červeného vína
  • 75 ml plnotučné smetany
  • mořská sůl
  • pepř
  • trochu nasekané petrželky

Krůtí játra:

  • 450 g krůtích jater (dva velké kusy)
  • 1 polévková lžíce mouky
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • hrubá mořská sůl
  • pepř

Postup

  • Před tím, než začnete s přípravou všeho ostatního, dejte vařit brambory na kaši a tu připravte dle svého oblíbeného receptu.

Cibule a jablka:

  • Nakrájejte cibuli na čtvrtiny a poté na tenké plátky. 
  • Na čtvrtky nakrájejte také jablka. 
  • Na pánvi rozehřejte olej a cibuli s jablky na něm smažte asi 5 minut. 
  • Přilijte vývar, červené víno, smetanu, sůl a pepř. 
  • Zakryjte poklicí a vařte, na mírném ohni, asi 10 minut, nebo dokud nebude cibule měkká.
  • Poté sejměte pokličku, přidejte teplotu na střední stupeň a vařte další 2 minuty. Tekutina se tak mírně vyvaří.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • S krůtími játry podávejte také připravenou bramborovou kaši a vše posypte čerstvou petrželkou.

Játrový steak s bramborovou kaší, cibulí a jablky, zdobený petrželkou.
zdroj: whereismyspoon.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.