Krůtí játra na houbách

Krůtí játra na houbách

Připravte si tento chutný recept z krůtích jater a hub, který je rychlý a jednoduchý a díky tomu se určitě stane vaší oblíbenou večeří či obědem.

Ingredience

  • 1 lžička rýžové nebo celozrnné mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 500 g krůtích jater
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 šálek plátků hub (možno i žampiony)
  • 1 jarní cibulka
  • 200 ml  kuřecího vývaru
  • petrželka na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje.
  2. Omyjte, odblaňte a nakrájejte játra na střední kousky.
  3. Játra vložte na pánev a restujte ze všech stran, po orestování vytáhněte do misky.
  4. Játra by měla zůstat mírně narůžovělá.
  5. Přidejte zbylý olej, rozehřejte a přidejte nakrájenou jarní cibulku, orestujte na skus.
  6. Přidejte houby nakrájené na plátky, sůl, pepř a zalijte kuřecím vývarem.
  7. Dostatečně provařte.
  8. Do omáčky vložterestovaná játra a prohřejte.
  9. Při servírování posypte restovaná krutí játra petrželkou.
  10. Restovaná játra můžete podávat například s pažitkovou rýží.
Restovaná krutí játra s houbami servírovaná na pánvi.
www.recipes.mercola.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.