Připravte si tento chutný recept z krůtích jater a hub, který je rychlý a jednoduchý a díky tomu se určitě stane vaší oblíbenou večeří či obědem.
Ingredience
- 1 lžička rýžové nebo celozrnné mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
- 500 g krůtích jater
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 šálek plátků hub (možno i žampiony)
- 1 jarní cibulka
- 200 ml kuřecího vývaru
- petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte lžíci oleje.
- Omyjte, odblaňte a nakrájejte játra na střední kousky.
- Játra vložte na pánev a restujte ze všech stran, po orestování vytáhněte do misky.
- Játra by měla zůstat mírně narůžovělá.
- Přidejte zbylý olej, rozehřejte a přidejte nakrájenou jarní cibulku, orestujte na skus.
- Přidejte houby nakrájené na plátky, sůl, pepř a zalijte kuřecím vývarem.
- Dostatečně provařte.
- Do omáčky vložterestovaná játra a prohřejte.
- Při servírování posypte restovaná krutí játra petrželkou.
- Restovaná játra můžete podávat například s pažitkovou rýží.