Příprava: 70 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg krůtích prsíček
- 20 dkg mrkve
- 20 dkg různobarevných paprik
- 1 malá cuketa
- 1 lžička dijonské hořčice
- 5 lžic oleje
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 2 žloutky
- 1 lžíce mletých mandlí
- 1 lžíce posekané petrželky
- 1 lžíce tekutého másla
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžíce sezamových semen
Postup receptu
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky a kolečka
- Vložíme do mísy, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, olej a promícháme
- Necháme odležet asi 1 hodinu v chladničce
- Cibuli posekáme najemno a na másle osmahneme
- Sezam opražíme nasucho na pánvi a necháme vychladnout
- Maso omyjeme a nakrájíme na velmi tenké nudličky, nebo ho umeleme v masovém mlýnku
- Promícháme s cibulkou, přidáme mandle, žloutky, petrželku a sezamová semínka
- Osolíme, opepříme a vytvarujeme karbanátky
- Na pánvi rozehřejeme máslo a karbanátky na něm z obou stran smažíme 7–8 minut
- Karbanátky podáváme se zeleninovým salátem