Krůtí kousky na kari s rýží  

Krůtí kousky na kari s rýží  

Jeden z nejoblíbenějších pokrmů z krůtího masa, který se podává především s rýží basmati.

Ingredience:

  • 4 krůtí plátky, nakrájené na menší kousky
  • 200 ml smetany na vaření
  • 100 ml vody
  • 20 g mouky
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 PL kari
  • 2 PL olivového oleje
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka či koriandr na ozdobu

Postup:

  1. V sáčku smíchejte mouku s kari kořením.
  2. Následně do sáčku přidejte na kousky nakrájené krůtí maso.
  3. Sáčkem třepejte tak dlouho, až bude veškeré maso důkladně obalené.
  4. Na pánvi s olejem orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný stroužek česneku.
  5. Přidejte do pánve krůtí medailonky obalené v kari i veškerou zbylou směs ze sáčku.
  6. Zlehka orestujte, přilijte vodu, osolte a opepřete.
  7. Vše důkladně promíchejte a za občasného míchání vařte přibližně 10 minut.
  8. Ke směsi přidejte smetanu a vařte ještě dalších 5 minut.

Krůtí medailonky na kari podávejte s rýží posypané čerstvou petrželkou či koriandrem.

Kousky krůtího masa připravované na kari a podávané s rýží
zdroj: frije.com

Máte slabost pro asijské pokrmy? Vyzkoušejte rovněž rozmanité varianty na tradiční čínu. Krůtí, kuřecí, vepřová i vegetariánská!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.