Jeden z nejoblíbenějších pokrmů z krůtího masa, který se podává především s rýží basmati.
Ingredience:
- 4 krůtí plátky, nakrájené na menší kousky
- 200 ml smetany na vaření
- 100 ml vody
- 20 g mouky
- 1/2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 PL kari
- 2 PL olivového oleje
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka či koriandr na ozdobu
Postup:
- V sáčku smíchejte mouku s kari kořením.
- Následně do sáčku přidejte na kousky nakrájené krůtí maso.
- Sáčkem třepejte tak dlouho, až bude veškeré maso důkladně obalené.
- Na pánvi s olejem orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný stroužek česneku.
- Přidejte do pánve krůtí medailonky obalené v kari i veškerou zbylou směs ze sáčku.
- Zlehka orestujte, přilijte vodu, osolte a opepřete.
- Vše důkladně promíchejte a za občasného míchání vařte přibližně 10 minut.
- Ke směsi přidejte smetanu a vařte ještě dalších 5 minut.
Krůtí medailonky na kari podávejte s rýží posypané čerstvou petrželkou či koriandrem.
Máte slabost pro asijské pokrmy? Vyzkoušejte rovněž rozmanité varianty na tradiční čínu. Krůtí, kuřecí, vepřová i vegetariánská!