Krůtí křídla s bylinkovou omáčkou

Krůtí křídla s bylinkovou omáčkou

Jedinečné a zároveň jednoduché jídlo, které kloubí šťavnatá krůtí křídla s lahodnou domácí omáčkou. Ideální jako skvělé víkendové pohoštění, které vás nezruinuje.

Ingredience

  • 1,5 kg krůtích křídel
  • 1 malá cibule, nasekaná
  • ¼ šálku nasekané petrželky
  • 3 šálky vody
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 2 větvičky tymiánu
  • 1 rozmarýnová ratolest
  • ¼ šálku nasekaná bazalky
  • 1 polévková lžíce cajunského koření
  • 4 stroužky česneku, drcené
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
  • 1 polévková lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce worcestrové omáčky

Postup

  1. Maso důkladně očistěte a umyjte.
  2. Na velké pánvi zahřejte olej a maso ze všech stran opečte.
  3. Vyjměte maso z pánve.
  4. Přendejte ho na papírový ručník.
  5. Do stejné pánve přidejte rajčatový protlak, cibuli a česnek.
  6. Vařte, dokud nebude směs krásně voňavá.
  7. Vraťte maso na pánev.
  8. Promíchejte.
  9. Přidejte kukuřičný škrob a opět promíchejte.
  10. Přidejte sůl a pepř dle chuti a cajunské koření.
  11. Přilejte vodu, worcesterskou omáčku, rýžový ocet a dobře promíchejte.
  12. Přidejte bylinky.
  13. Zakryjte a nechte vařit na mírném ohni po dobu 45 minut nebo do měkka.
  14. Poté odkryjte a nechte omáčku zhoustnout.
  15. Podávejte s rýží.
Krůtí křídla s bylinkovou omáčkou na pekáči.
www.savorythoughts.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.