Typický asijský pokrm, který se stal velmi oblíbeným také u nás.
Ingredience:
- 4 krůtí plátky, lze je nakrájet i na menší kousky
- 1 cibule
- 2-3 brambory
- 400 ml kokosového mléka
- 3 stroužky česneku
- 1 žlutá kapie
- 1 červená kapie
- 2 PL kari
- čerstvý koriandr
- 1 PL oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Oloupané, umyté a na kostičky nakrájené brambory dejte vařit do hrnce s osolenou vodou.
- Na pánvi s olejem 2 minuty orestujte nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku a obě dvě kapie nakrájené na menší kousky.
- Přidejte do pánve kari a restujte další 2 minuty.
- Následně vložte do pánve naklepané, osolené a opepřené krůtí medailonky a rovněž je nechte zlehka orestovat.
- Přilijte do pánve kokosové mléko a za občasného míchání vařte přibližně 10 minut.
- Do směsi přidejte do poloměkka uvařené brambory a vařte ještě dalších 5-8 minut.
- Těsně před podáváním přidejte nakrájený čerstvý koriandr.
Pokud nechcete do pokrmu přidávat brambory, není to nutné. Můžete krůtí na kari podávat například s rýží.