Krůtí medailonky na kari  

Krůtí medailonky na kari  

Typický asijský pokrm, který se stal velmi oblíbeným také u nás.

Ingredience:

  • 4 krůtí plátky, lze je nakrájet i na menší kousky
  • 1 cibule
  • 2-3 brambory
  • 400 ml kokosového mléka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 žlutá kapie
  • 1 červená kapie
  • 2 PL kari
  • čerstvý koriandr
  • 1 PL oleje
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Oloupané, umyté a na kostičky nakrájené brambory dejte vařit do hrnce s osolenou vodou.
  2. Na pánvi s olejem 2 minuty orestujte nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku a obě dvě kapie nakrájené na menší kousky.
  3. Přidejte do pánve kari a restujte další 2 minuty.
  4. Následně vložte do pánve naklepané, osolené a opepřené krůtí medailonky a rovněž je nechte zlehka orestovat.
  5. Přilijte do pánve kokosové mléko a za občasného míchání vařte přibližně 10 minut.
  6. Do směsi přidejte do poloměkka uvařené brambory a vařte ještě dalších 5-8 minut.
  7. Těsně před podáváním přidejte nakrájený čerstvý koriandr.

Pokud nechcete do pokrmu přidávat brambory, není to nutné. Můžete krůtí na kari podávat například s rýží.

Asijský pokrm s kari a kousky krutího masa ozdobený čerstvým koriandrem
zdroj: recipes.lidl.ie

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.