Krůtí medailonky na smetaně s houbami

Krůtí medailonky na smetaně s houbami

Máte rádi omáčky? V tom případě určitě vyzkoušejte kombinaci krůtího masa a lahodné smetanové omáčky, ozvláštněnou houbami a artyčokem. Uvidíte, že tento recept si zamilujete!

Ingredience

  • 800 g krůtího masa
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 2 šálky vývaru
  • 1/2 šálku mouky
  • 250 g lesních hub či žampionů
  • 150 g sterilovaných artyčoků
  • 2 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 3 PL másla
  • 2 PL olivového oleje
  • tymián
  • sůl, pepř
  • petrželka na ozdobu

Postup

  1. V misce smíchejte mouku, sůl a pepř a ve směsi následně obalte plátky krůtího masa.
  2. V hluboké pánvi rozehřejte dvě polévkové lžíce másla a jednu lžíci olivového oleje.
  3. Medailonky na pánvi z obou stran zlehka orestujte, poté je vyjměte a odložte stranou.
  4. Do pánve přidejte zbývající máslo a olej a nadrobno nakrájenou šalotku.
  5. Když šalotka zesklovatí, přidejte na plátky nakrájené houby a 3-4 minuty je poduste.
  6. K houbám přidejte prolisovaný česnek, tymián a vše duste ještě další přibližně 2-3 minuty.
  7. Přidejte do pánve zpět krůtí medailonky a sterilovaný artyčok.
  8. Přilijte vývar, přiveďte ho k varu, přiklopte pokličkou a vařte přibližně 5 minut, dokud maso nebude zcela měkké.
  9. Přilijte smetanu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne, v případě potřeby dokořeňte.
  10. Podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželkou.

Jako přílohu k tomuto pokrmu podávejte šťouchané brambory nebo rýži.

Pánev se smetanovou omáčkou, kousky krůtího a houbami
zdroj: fromachefskitchen.com

Dáváte přednost větším kouskům masa? Načerpejte inspiraci z našich chutných receptů na krůtí plátky!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.