Máte rádi omáčky? V tom případě určitě vyzkoušejte kombinaci krůtího masa a lahodné smetanové omáčky, ozvláštněnou houbami a artyčokem. Uvidíte, že tento recept si zamilujete!
Ingredience
- 800 g krůtího masa
- 1 šálek smetany ke šlehání
- 2 šálky vývaru
- 1/2 šálku mouky
- 250 g lesních hub či žampionů
- 150 g sterilovaných artyčoků
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- 3 PL másla
- 2 PL olivového oleje
- tymián
- sůl, pepř
- petrželka na ozdobu
Postup
- V misce smíchejte mouku, sůl a pepř a ve směsi následně obalte plátky krůtího masa.
- V hluboké pánvi rozehřejte dvě polévkové lžíce másla a jednu lžíci olivového oleje.
- Medailonky na pánvi z obou stran zlehka orestujte, poté je vyjměte a odložte stranou.
- Do pánve přidejte zbývající máslo a olej a nadrobno nakrájenou šalotku.
- Když šalotka zesklovatí, přidejte na plátky nakrájené houby a 3-4 minuty je poduste.
- K houbám přidejte prolisovaný česnek, tymián a vše duste ještě další přibližně 2-3 minuty.
- Přidejte do pánve zpět krůtí medailonky a sterilovaný artyčok.
- Přilijte vývar, přiveďte ho k varu, přiklopte pokličkou a vařte přibližně 5 minut, dokud maso nebude zcela měkké.
- Přilijte smetanu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne, v případě potřeby dokořeňte.
- Podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželkou.
Jako přílohu k tomuto pokrmu podávejte šťouchané brambory nebo rýži.
Dáváte přednost větším kouskům masa? Načerpejte inspiraci z našich chutných receptů na krůtí plátky!