Krůtí medailonky v těstíčku

Krůtí medailonky v těstíčku

Pivo je jednou z nejčastějších ingrediencí, které se do těstíček obecně přidávají. Tajemství tohoto receptu ale spočívá v přidání malého množství prášku do pečiva, díky němuž bude těstíčko krásně nadýchané.

Ingredience:

  • 500 g krůtích prsou
  • 3/4 šálku piva
  • 1/2 šálku mouky
  • 2 vejce
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V misce pomocí vidličky rozšlehejte vejce a následně do nich postupně přidejte pivo, mouku, prášek do pečiva, sůl a pepř.
  2. Vše důkladně promíchejte do podoby těstíčka.
  3. Misku s těstíčkem na chvilku přikryjte utěrkou a nechte odpočívat.
  4. V mezidobě si nakrájejte krůtí maso na medailonky a ty následně vložte na přibližně 20 minut marinovat do těstíčka.
  5. V pánvi rozehřejte malé množství oleje a opatrně do něj vkládejte jednotlivé kousky masa obalené v těstíčku.
  6. Medailonky smažte z obou stran několik minut do zlatova.
  7. Po usmažení položte medailonky na chvilku na papírovou utěrku, která absorbuje přebytečný olej.

Krůtí medailonky v pivním těstíčku můžete servírovat například s hranolky a barbacue či tatarskou omáčkou.

Medailonky z krůtího masa obalované v pivním těstíčku servírované s hranolky
zdroj: cindysrecipesandwritings.com

Kromě krůtího masa se v těstíčku často připravuje také maso kuřecí. Inspirujte se našimi recepty na kuře v těstíčku!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.