Vyzkoušejte krůtí maso se smetanovou omáčkou a houbami. V podzimních dnech si navíc místo žampionů můžete dojít do lesa nasbírat čerstvé hřiby.
Ingredience
- 1kg krůtích prsou bez kůže
- 2 lžíce změklého másla
- 1 cibule
- 2 lžíce sušené petrželky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky oregana
- špetka pepře
- 250g čerstvých žampionů
- 1/2 hrnku kuřecího vývaru
- 200ml smetany na vaření
Postup
- Maso očistěte a rozdělte na více větších kusů.
- Pekáček vymažte máslem a navrstvěte nakrájenou cibuli.
- Maso posypte solí, pepřem, petrželkou, oreganem a žampiony.
- Vložte jej do cibulí vyloženého pekáčku a nakonec podlijte vývarem a smetanou.
- Zakryjte alobalem a pečte na 180°C asi 1,5 hodiny. Průběžně maso polévejte smetanovou omáčkou.
- Po upečení nechte 15 minut stát.