Rychlý a snadný recept na krůtu na paprice z jednoho hrnce. Není lepší volba, než toto jídlo, když během týdne nestíháte vařit. Jednak je cenově dostupné, rychlé, chutné a ušpiníte maximálně jeden hrnec!
Co budeme potřebovat
- Lžíce olivového oleje
- Lžíce másla
- Malá cibule (nakrájená na kostičky)
- Červená paprika (nakrájená na kostičky)
- 230 g žampionů (nakrájených)
- 3 stroužky česneku (prolisované)
- 500 g mletého krůtího masa
- 2 lžičky sladké papriky
- 2 lžičky kmínu
- Lžička soli
- ¼ lžičky maďarské červené papriky
- 250 ml kuřecího vývaru
- 250 ml řeckého jogurtu (nebo zakysané smetany)
- 500 g hrnku celozrnných těstovin
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- Strouhaný parmazán (nepovinné)
Postup
- Ve velké pánvi si na oleji osmažíme cibuli,
- Když cibule lehce zhnědne, přidáme červenou papriku a houby
- Přidáme máslo a opékáme dalších 5 minut
- Přidejte mletou krůtu, česnek, papriku, kmín a sůl a vařte, dokud maso nezhnědne.
- Přidáme kuřecí vývar, jogurt a maďarskou červenou papriku
- Směs v hrnci přivedeme k varu
- Přidáme těstoviny a hrnec zakryjeme
- Za občasného míchání vaříme 8–10 minut, dokud nejsou těstoviny uvařené
- Vmícháme petrželku a podle chuti přidáme parmazán