Krůtí paprikáš s těstovinami

Krůtí paprikáš s těstovinami

Rychlý a snadný recept na krůtu na paprice z jednoho hrnce. Není lepší volba, než toto jídlo, když během týdne nestíháte vařit. Jednak je cenově dostupné, rychlé, chutné a ušpiníte maximálně jeden hrnec!

Co budeme potřebovat

  1. Lžíce olivového oleje
  2. Lžíce másla
  3. Malá cibule (nakrájená na kostičky)
  4. Červená paprika (nakrájená na kostičky)
  5. 230 g žampionů (nakrájených)
  6. 3 stroužky česneku (prolisované)
  7. 500 g mletého krůtího masa
  8. 2 lžičky sladké papriky
  9. 2 lžičky kmínu
  10. Lžička soli
  11. ¼ lžičky maďarské červené papriky
  12. 250 ml kuřecího vývaru
  13. 250 ml řeckého jogurtu (nebo zakysané smetany)
  14. 500 g hrnku celozrnných těstovin
  15. 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  16. Strouhaný parmazán (nepovinné)

Postup

  1. Ve velké pánvi si na oleji osmažíme cibuli,
  2. Když cibule lehce zhnědne, přidáme červenou papriku a houby
  3.  Přidáme máslo a opékáme dalších 5 minut
  4. Přidejte mletou krůtu, česnek, papriku, kmín a sůl a vařte, dokud maso nezhnědne.
  5. Přidáme kuřecí vývar, jogurt a maďarskou červenou papriku
  6. Směs v hrnci přivedeme k varu
  7. Přidáme těstoviny a hrnec zakryjeme
  8. Za občasného míchání vaříme 8–10 minut, dokud nejsou těstoviny uvařené
  9. Vmícháme petrželku a podle chuti přidáme parmazán
Krůtí maso v krémové omáčce s oblíbenými těstovinami z jednoho hrnce.
Zdroj: themom100.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.