Příprava: 75 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg krůtích prsou vcelku
- 8 plátků anglické slaniny nebo uzeného bůčku
- 30 dkg cibule
- 1 mrkev
- 4 lžíce kečupu
- 1/2 l černého piva
- 2 lžíce sádlo syrové
- sůl
- pepř
Postup receptu
- Maso omyjeme a na osmi místech nakrojíme
- Do řezů vložíme plátky slaniny nebo bůčku a ovážeme pevně nití
- Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, v pánvi rozehřejeme tuk a cibuli na něm osmažíme
- Kečup rozmícháme s pivem
- Připravené maso vložíme do pekáče, přidáme osmaženou cibuli, nadrobno nakrájenou mrkev a polijeme kečupem s pivem
- Pečeme asi 60 minut v troubě a během pečení maso přeléváme šťávou
- Jako přílohu volíme bramborové krokety nebo hranolky