Krůtí placičky s mrkví, sezamem a koriandrem

Krůtí placičky s mrkví, sezamem a koriandrem

Luxusní karbanátky z mletého masa s mrkví, jarní cibulkou a koriandrem podávané s omáčkou z bílého misa, řepovým čatní a čerstvou zeleninou. To prostě musíte vyzkoušet!

Co budete potřebovat

  • 500 g krůtího mletého masa
  • 1 mrkev, jemně nastrouhaná
  • 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • ¼ šálku koriandrových listů a stonku, jemně nasekaných
  • 1 lžíce bílé miso pasty
  • 3 lžíce ořechové pomazánky (mandlová nebo kešu)
  • 1 lžička mirinu
  • 2 lžíce horké vody (plus navíc)
  • 4 vrchovaté lžíce čatní z červené řepy k podávání
  • k podávání: čerstvý salát, okurka, avokádo, koriandr, bulky na burgery (volitelně)

Postup

  • V misce smíchejte mleté ​​maso, mrkev, jarní cibulku, sezamová semínka, koriandr a špetku soli a pepře.
  • Dobře promíchejte rukama a vytvarujte 8 placiček.
  • Rozpalte velkou pánev na středním plameni a opékejte karbanátky 6–8 minut z každé strany, dokud nebudou propečené.
  • Mezitím smíchejte miso, ořechovou pomazánku, mirin a 2 lžíce horké vody.
  • Rozmixujte do hladka.
  • Placičky podávejte s čerstvým hlávkovým salátem, okurkou, avokádem, čatním z červené řepy a miso omáčkou (a burgerovými bulkami, pokud máte chuť na vydatný burger).
Karbanátky z mletého masa s mrkví, jarní cibulkou a koriandrem na talíři podávané s omáčkou z bílého misa, řepovým čatní a čerstvým salátem.
www.bodygoodfood.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.