Luxusní karbanátky z mletého masa s mrkví, jarní cibulkou a koriandrem podávané s omáčkou z bílého misa, řepovým čatní a čerstvou zeleninou. To prostě musíte vyzkoušet!
Co budete potřebovat
- 500 g krůtího mletého masa
- 1 mrkev, jemně nastrouhaná
- 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
- 2 lžíce sezamových semínek
- ¼ šálku koriandrových listů a stonku, jemně nasekaných
- 1 lžíce bílé miso pasty
- 3 lžíce ořechové pomazánky (mandlová nebo kešu)
- 1 lžička mirinu
- 2 lžíce horké vody (plus navíc)
- 4 vrchovaté lžíce čatní z červené řepy k podávání
- k podávání: čerstvý salát, okurka, avokádo, koriandr, bulky na burgery (volitelně)
Postup
- V misce smíchejte mleté maso, mrkev, jarní cibulku, sezamová semínka, koriandr a špetku soli a pepře.
- Dobře promíchejte rukama a vytvarujte 8 placiček.
- Rozpalte velkou pánev na středním plameni a opékejte karbanátky 6–8 minut z každé strany, dokud nebudou propečené.
- Mezitím smíchejte miso, ořechovou pomazánku, mirin a 2 lžíce horké vody.
- Rozmixujte do hladka.
- Placičky podávejte s čerstvým hlávkovým salátem, okurkou, avokádem, čatním z červené řepy a miso omáčkou (a burgerovými bulkami, pokud máte chuť na vydatný burger).