Tento recept je velmi oblíbený v Itálii, kde se namísto nivy používá směs sladké a pikantní gorgonzoly. Krémovost omáčky můžete zvýšit či snížit v závislosti na množství použité smetany.
Ingredience:
- 4 krůtí plátky
- 140 g sýru niva
- 1 šálek vývaru
- 30 g másla
- 1/2 šálku smetany
- strouhanka
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
Postup:
- Omyté krůtí plátky z obou stran osolte a opepřete.
- Následně je zlehka poprašte strouhankou.
- Do hrnce nalijte smetanu, rozdrobte nivu a přidejte rovněž sůl, pepř a nakrájenou petrželku.
- Za stálého míchání na mírném ohni vytvořte ze směsi krémovou omáčku.
- Na pánvi s rozpuštěným následně krůtí plátky z obou stran orestujte, v závislosti na výšce plátků přibližně 5-7 minut.
- Následně do pánve přilijte vývar a vařte několik minut, dokud nebude maso měkké.
Krůtí plátky s nivovým přelivem servírujte s rozmanitými typy bramborových příloh či se zeleninovou oblohou a čerstvým pečivem.
Krůtí maso se dá použít také pro přípravu guláše či rolády. Inspirujte se našimi dalšími recepty na přípravu krůty.