Krůtí plátky s nivou

Krůtí plátky s nivou

Tento recept je velmi oblíbený v Itálii, kde se namísto nivy používá směs sladké a pikantní gorgonzoly. Krémovost omáčky můžete zvýšit či snížit v závislosti na množství použité smetany.

Ingredience:

  • 4 krůtí plátky
  • 140 g sýru niva
  • 1 šálek vývaru
  • 30 g másla
  • 1/2 šálku smetany
  • strouhanka
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka

Postup:

  1. Omyté krůtí plátky z obou stran osolte a opepřete.
  2. Následně je zlehka poprašte strouhankou.
  3. Do hrnce nalijte smetanu, rozdrobte nivu a přidejte rovněž sůl, pepř a nakrájenou petrželku.
  4. Za stálého míchání na mírném ohni vytvořte ze směsi krémovou omáčku.
  5. Na pánvi s rozpuštěným následně krůtí plátky z obou stran orestujte, v závislosti na výšce plátků přibližně 5-7 minut.
  6. Následně do pánve přilijte vývar a vařte několik minut, dokud nebude maso měkké.

Krůtí plátky s nivovým přelivem servírujte s rozmanitými typy bramborových příloh či se zeleninovou oblohou a čerstvým pečivem.

Pokrm z krůtího masa s nivovým přelivem a čekankovými listy
zdroj: ultimenotizieflash.com

Krůtí maso se dá použít také pro přípravu guláše či rolády. Inspirujte se našimi dalšími recepty na přípravu krůty.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.