Přemýšlíte, na který způsob si udělat krůtí maso? Stejně jako u kuřecího masa je spoustu variant, jak tento pokrm připravit.
My jsme pro vás vybrali ty nejlepší recepty na krůtí prsa. Připravit je můžete ať už k obědu, k večeři nebo třeba jen tak na chuť.
Inspirujte se a předem dobrou chuť.
Naše recepty
TIP: Pokud máte rádi čínskou kuchyni, nahlédněte také na naše jednoduché recepty na kung pao.
Proč zařadit krůtí maso do našich jídelníčků?
Maso z krůty obsahuje minimální množství tuku a pokud ho srovnáme s jinými masy, má vyšší obsah bílkovin. Právě bílkoviny jsou potřebné pro obnovu a správnou funkci buněk.
Z hlediska zdraví je velmi kvalitním a také lehce stravitelným druhem masa. Toto maso je navíc vhodné pro lidi s přísnými dietami, s cévním a srdečním onemocněním a doporučuje se těm, kteří mají vysoký cholesterol a diabetikům.
Krůtí maso je zdrojem vitamínů B a minerálů jako jsou železo, selen, zinek a vápník. Právě železo podporuje správné fungování červených krvinek. Je tedy vhodné pro sportovce a mimo jiné také pro ženy, které mají po periodě.
Selen se zinkem jsou minerály, které bojují proti volným radikálům a podporují také imunitní systém. Tento druh masa se také doporučuje při jaterní dietě.
Není tedy pochyb o tom, že krůtí maso podporuje spoustu životních funkcí a jeho konzumace podporuje zdraví v mnoha ohledech.