Tato křehká grilovaná krůtí prsa glazovaná sladko-pikantní salsou z manga a chilli papriček se stanou hitem vašich letních grilovaček!
INGREDIENCE
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžíce chilli prášku
- 1a 1/2 lžíce třtinového cukru
- 1/2 šálku salsy viz níže
- 1/2 šálku broskvového džemu
- 1 kg krůtích prsou s kůží
Na salsu:
- 2 manga, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika, nakrájená
- 1/2 červené cibule, nakrájené na kostičky
- 2 jalapeños papričky bez semínek, nakrájené na kostičky
- 1 nebo 2 papričky habanero, zbavené semínek a nakrájené na kostičky
- 1/4 šálku koriandru, nasekaného
- šťáva z 1 limetky
POSTUP
- Nejprve si připravte salsu.
- Smíchejte prvních 6 ingrediencí dohromady ve střední misce.
- Vymačkejte na ně šťávu z limetky a dejte do lednice.
- Smíchejte sůl, pepř, chilli prášek a třtinový cukr v malé misce a poté dejte stranou, dokud nebudete připraveni okořenit krůtu.
- V misce smíchejte mangovou salsu a broskvový džem.
- Dejte stranou, dokud nebudete připraveni glazovat krůtí prsa.
- Rozpalte jednu stranu plynového grilu na střední stupeň nebo položte uhlíky na jednu stranu grilu na dřevěné uhlí a zahřívejte, dokud uhlíky nejsou popelově bílé.
- Krůtí prsa vydatně potřete směsí koření a třtinového cukru.
- Ochucená krůtí prsa položte na protější stranu grilu, než kde máte rozpálené uhlíky a grilujte 1 hodinu 45 minut až 2 hodiny, každých 15 minut otočte.
- Po hodině grilování prsa namažte směsí salsy a broskvového džemu a potírejte každých 15 minut, dokud se prsa nedopečou.
- Až budou prsa hotová a jejich vnitřní teplota dosáhne 74 stupňů Celsia, vyjměte je z grilu a servírujte.
- Dobrou chuť!
Testujeme kontaktní elektrické grily. Jaký v naší recenzi vyhrál a proč?