Krůtí prso z grilu glazované pikantní mangovou salsou

Krůtí prso z grilu glazované pikantní mangovou salsou

Tato křehká grilovaná krůtí prsa glazovaná sladko-pikantní salsou z manga a chilli papriček se stanou hitem vašich letních grilovaček!

INGREDIENCE

  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce chilli prášku
  • 1a 1/2 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 šálku salsy viz níže
  • 1/2 šálku broskvového džemu
  • 1 kg krůtích prsou s kůží

Na salsu:

  • 2 manga, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1/2 červené cibule, nakrájené na kostičky
  • 2 jalapeños papričky bez semínek, nakrájené na kostičky     
  • 1 nebo 2 papričky habanero, zbavené semínek a nakrájené na kostičky
  • 1/4 šálku koriandru, nasekaného
  • šťáva z 1 limetky

POSTUP

  • Nejprve si připravte salsu.
  • Smíchejte prvních 6 ingrediencí dohromady ve střední misce.
  • Vymačkejte na ně šťávu z limetky a dejte do lednice.
  • Smíchejte sůl, pepř, chilli prášek a třtinový cukr v malé misce a poté dejte stranou, dokud nebudete připraveni okořenit krůtu.
  • V misce smíchejte mangovou salsu a broskvový džem.
  • Dejte stranou, dokud nebudete připraveni glazovat krůtí prsa.
  • Rozpalte jednu stranu plynového grilu na střední stupeň nebo položte uhlíky na jednu stranu grilu na dřevěné uhlí a zahřívejte, dokud uhlíky nejsou popelově bílé.
  • Krůtí prsa vydatně potřete směsí koření a třtinového cukru.
  • Ochucená krůtí prsa položte na protější stranu grilu, než kde máte rozpálené uhlíky a  grilujte 1 hodinu 45 minut až 2 hodiny, každých 15 minut otočte.
  • Po hodině grilování prsa namažte směsí salsy a broskvového džemu a potírejte každých 15 minut, dokud se prsa nedopečou.
  • Až budou prsa hotová a jejich vnitřní teplota dosáhne 74 stupňů Celsia, vyjměte je z grilu a servírujte.
  • Dobrou chuť!  
Grilované krůtí prso glazované sladko-pikantní salsou z manga a chilli papriček na talíři a posypané čerstvým koriandrem.
www.flavormosaic.com

Testujeme kontaktní elektrické grily. Jaký v naší recenzi vyhrál a proč?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.