Nebojte se spojení krůtího masa s játry, naopak přímo se to vybízí.
Játra pro mnoho lidí nejsou tou nejoblíbenější lahůdkou, přitom ale obsahují velké množství pro tělo důležitých látek a pomáhají třeba i správnému fungování nervového systému.
Ingredience
- 1 větší krutí prso
- 1 balíček kuřecích jater (350 g)
- 2 vajec
- 2 cibule
- sůl a pepř
- hořčice
- bylinky dle chuti – pažitka, petržel
Postup
- Krutí maso nakrojíme v půlce a do stran nakrajujeme a rozvineme, až vznikne přibližně stejně silný plát.
- Plát masa jemně naklepeme.
- Osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí.
- Na pánvi zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli.
- Rozmražená kuřecí játra, omyjeme, překrojíme na menší části.
- Opepříme, dáme na pánev k cibulce a dusíme je doměkka.
- Potom v nich rozmícháme vejce, počkáme, až se srazí.
- Směs osolíme a rozetřeme ji na plát masa.
- Opatrně svineme a omotáme nití.
- Roládu přeneseme na pekáč, osolíme ji a podlijeme vodou.
- Pečeme při 200°C necelou hodinu.
- Během pečení podléváme roládu výpekem.
- Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo bramborovými placičkami.