Krůtí roláda plněná játry

Krůtí roláda plněná játry

Nebojte se spojení krůtího masa s játry, naopak přímo se to vybízí.

Játra pro mnoho lidí nejsou tou nejoblíbenější lahůdkou, přitom ale obsahují velké množství pro tělo důležitých látek a pomáhají třeba i správnému fungování nervového systému.

Ingredience

  • 1 větší krutí prso
  • 1 balíček kuřecích jater (350 g)
  • 2 vajec
  • 2 cibule
  • sůl a pepř
  • hořčice
  • bylinky dle chuti – pažitka, petržel

Postup

  1. Krutí maso nakrojíme v půlce a do stran nakrajujeme a rozvineme, až vznikne přibližně stejně silný plát.
  2. Plát masa jemně naklepeme.
  3. Osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí.
  4. Na pánvi zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli.
  5. Rozmražená kuřecí játra, omyjeme, překrojíme na menší části.
  6. Opepříme, dáme na pánev k cibulce a dusíme je doměkka.
  7. Potom v nich rozmícháme vejce, počkáme, až se srazí.
  8. Směs osolíme a rozetřeme ji na plát masa.
  9. Opatrně svineme a omotáme nití.
  10. Roládu přeneseme na pekáč, osolíme ji a podlijeme vodou.
  11. Pečeme při 200°C necelou hodinu.
  12. Během pečení podléváme roládu výpekem.
  13. Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo bramborovými placičkami.
Velikonoční krůtí roláda plněná játry
Zdroj: raisedonaroux.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.