Krůtí roláda plněná mozzarellou a sušenými rajčaty

Krůtí roláda plněná mozzarellou a sušenými rajčaty
Příprava: 140 minut Vaření: 120 minut Počet porcí: 6

Tak tohle je naprostá lahůdka! Kdo by neměl rád kombinaci mozzarelly, rajčat a bazalky. A teď si to představte ještě navíc s krůtí roládou. Vynikající!

INGREDIENCE

  • 1 krůtí prso (o velikosti cca 1,2 kg)   
  • 5 lžic pesta ze sušených rajčat
  • 10 sušených rajčat (v oleji)
  • 125 g Buffalo mozzarelly
  • 1 hrst bazalky
  • 8 plátků Prosciutta
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g rajčat
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 snítka šalvěje
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky pepře
  • bazalka (na ozdobu)

POSTUP

  • Krůtí prso nařízněte a otevřete jako knihu, paličkou na maso naklepejte a vnitřek potřete 2–3 lžícemi pesta.
  • Sušená rajčata a mozzarellu sceďte.
  • Mozzarellu natrhejte na malé kousky.
  • Bazalku opláchněte a nechte okapat na papírových utěrkách.
  • Položte prosciutto, bazalku a sušená rajčata na krůtí prsa, ponechte 1–2 cm široký okraj volný.
  • Posypte mozzarellou podél středu a dochuťte pepřem.
  • Roládu srolujte a zvenku potřete zbylým pestem, zajistěte řeznickým provázkem.
  • Předehřejte troubu na 160 °C.
  • Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  • Rajčata opláchněte a osušte.
  • Bylinky opláchněte a osušte.
  • Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej a maso na něm ze všech stran opečte.
  • Vyjměte a dejte stranou.
  • Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nezesklovatí.
  • Přidejte víno a vývar.
  • Vraťte maso do pánve, přidejte bylinky a kuličky pepře, vložte do trouby a za občasného podlévání pečte 1 hodinu 30 minut.
  • Na posledních 20 minut přidejte rajčata.
  • Vyjměte z trouby a udržujte v teple.
  • Omáčku sceďte a okořeňte.
  • Roládu nakrájejte a podávejte na dřevěném prkénku ozdobenou bazalkou.
  • Omáčku podávejte bokem.
Roláda z krůty plněná bazalkou, sýrem a rajčaty na dřevěném prkýnku s nožem.
www.eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.