Tak tohle je naprostá lahůdka! Kdo by neměl rád kombinaci mozzarelly, rajčat a bazalky. A teď si to představte ještě navíc s krůtí roládou. Vynikající!
INGREDIENCE
- 1 krůtí prso (o velikosti cca 1,2 kg)
- 5 lžic pesta ze sušených rajčat
- 10 sušených rajčat (v oleji)
- 125 g Buffalo mozzarelly
- 1 hrst bazalky
- 8 plátků Prosciutta
- čerstvě mletý pepř
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 g rajčat
- 2 snítky rozmarýnu
- 1 snítka šalvěje
- 4 snítky tymiánu
- 4 lžíce řepkového oleje
- 150 ml suchého bílého vína
- 300 ml kuřecího vývaru
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky pepře
- bazalka (na ozdobu)
POSTUP
- Krůtí prso nařízněte a otevřete jako knihu, paličkou na maso naklepejte a vnitřek potřete 2–3 lžícemi pesta.
- Sušená rajčata a mozzarellu sceďte.
- Mozzarellu natrhejte na malé kousky.
- Bazalku opláchněte a nechte okapat na papírových utěrkách.
- Položte prosciutto, bazalku a sušená rajčata na krůtí prsa, ponechte 1–2 cm široký okraj volný.
- Posypte mozzarellou podél středu a dochuťte pepřem.
- Roládu srolujte a zvenku potřete zbylým pestem, zajistěte řeznickým provázkem.
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Rajčata opláchněte a osušte.
- Bylinky opláchněte a osušte.
- Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej a maso na něm ze všech stran opečte.
- Vyjměte a dejte stranou.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nezesklovatí.
- Přidejte víno a vývar.
- Vraťte maso do pánve, přidejte bylinky a kuličky pepře, vložte do trouby a za občasného podlévání pečte 1 hodinu 30 minut.
- Na posledních 20 minut přidejte rajčata.
- Vyjměte z trouby a udržujte v teple.
- Omáčku sceďte a okořeňte.
- Roládu nakrájejte a podávejte na dřevěném prkénku ozdobenou bazalkou.
- Omáčku podávejte bokem.