Krůtí roláda plněná sušenými rajčaty

Krůtí roláda plněná sušenými rajčaty
Příprava: 15 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 3

Vyzkoušejte sluncem sušená rajčata, která do vaší kuchyně vnesou kousek horké Itálie. Jejich výrazná chuť se skvěle hodí k jemnému kuřecímu masu. Roládu servírujte s lehkým salátkem nebo třeba mísou hranolek, podle toho, jak velký máte hlad.

Co budete potřebovat

  • 500 g krůtích prsou
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička estragonu
  • 2 lžíce kozího sýra
  • 80 g sušených rajčat nakrájených na malé kousky
  • 100 g nakrájeného pórku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 30 g piniových oříšků

Postup

  • Troubu předehřejte na 220°C.
  • Naklepejte krůtí řízky na tenké plátky. Osolte a opepřete z obou stran, posypte kořením.
  • Na jednu stranu namažte tenkou vrstvu kozího sýra.
  • V pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm sušená rajčata s pórkem a oříšky.
  • Na každý plátek dejte dvě lžíce orestované směsi a pevně zabalte. Zafixujte pomocí párátek nebo nitě.
  • Vkládejte rolky do vymazaného pekáčku a ještě potřete olejem. Pečte cca 25 minut.

Zkuste například tyto batátové hranolky!

Masová roláda s rajčaty a sýrem.
Zdroj: natashaskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.