Vyzkoušejte sluncem sušená rajčata, která do vaší kuchyně vnesou kousek horké Itálie. Jejich výrazná chuť se skvěle hodí k jemnému kuřecímu masu. Roládu servírujte s lehkým salátkem nebo třeba mísou hranolek, podle toho, jak velký máte hlad.
Co budete potřebovat
- 500 g krůtích prsou
- špetka soli
- špetka pepře
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička estragonu
- 2 lžíce kozího sýra
- 80 g sušených rajčat nakrájených na malé kousky
- 100 g nakrájeného pórku
- 2 lžíce olivového oleje
- 30 g piniových oříšků
Postup
- Troubu předehřejte na 220°C.
- Naklepejte krůtí řízky na tenké plátky. Osolte a opepřete z obou stran, posypte kořením.
- Na jednu stranu namažte tenkou vrstvu kozího sýra.
- V pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm sušená rajčata s pórkem a oříšky.
- Na každý plátek dejte dvě lžíce orestované směsi a pevně zabalte. Zafixujte pomocí párátek nebo nitě.
- Vkládejte rolky do vymazaného pekáčku a ještě potřete olejem. Pečte cca 25 minut.
Zkuste například tyto batátové hranolky!