Toto jídlo vám zabere pouhých 30 minut přípravy, a navíc si na něm skvěle pochutnáte!
Pusťte se do přípravy.
Ingredience
Náplň do masa:
- 2 krůtí prsa
- 1–2 balení mozzarelly
- 8–10 sušených rajčat v oleji
- hrst listů čerstvé bazalky
- ½ šálku vlašských ořechů
Omáčka z jablek:
- 1 malý pórek (pomletý nebo nasekaný na velmi drobné kousky)
- 2 jablka (oloupaná a nakrájená na kostičky)
- 1 polévková lžíce mouky
- 1 šálek vody nebo kuřecího vývaru
- ¼ čajové lžičky skořice
- ¼ čajové lžičky soli
Postup
Náplň do masa:
- Sušená rajčata a vlašské ořechy smíchejte a odložte stranou.
- Každé z prsou rozřízněte v polovině tak, abyste vytvořili co největší kus. Maso překryjte potravinovou folií a vyklepejte jej tak, aby mělo cca 1 cm na výšku. Vyklepat jej můžete pomocí válečku nebo paličky.
- Odstraňte potravinovou fólii a do středu masa položte nakrájené plátky mozzarelly a následně listy bazalky.
- Nyní přidejte rajčatovou směs a maso stočte do rolky.
- Masovou roku svažte kuchyňskou sňůrou a vložte do, olejem vymazané, pánve. Smažte po dobu 5 minut tak, aby byly orestovány všechny strany.
- Vyjměte krůtí rolku z pánve a vložte ji do vymazaného pekáče. Pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
- Následně vložte pekáč do trouby a pečte 20–25 minut, a to na 180 °C.
- Jakmile je šťavnatá krůtí roláda hotová, vyjměte ji z trouby a odstraňte šňůru na pečení.
- Krůtu nakrájejte na stejně široké plátky a podávejte s jablečnou omáčkou a oblíbenou přílohou.
Omáčka z jablek:
- Jablka oloupejte a nakrájejte je na kostky.
- Do malého hrnce vlijte šťávu z poloviny citronu, 2 polévkové lžíce vody a přisypte 1,5 polévkové lžíce moučkového cukru. Přidejte jablka a vše zamíchejte.
- Zahřívejte, dokud jablka nezměknou a následně je rozmačkejte pomocí lžíce.
- Do hrnce přidejte trochu másla a celou směs osolte.
- Na vedlejší pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte pórek. Restujte 5 minut.
- Následně do pánve přidejte jablečnou směs z hrnce a vařte do naprostého změknutí. Přidejte mouku, skořici a vařte dalších 5 minut.
- Přilijte kuřecí vývar nebo vodu a vařte 8 minut. Osolte dle vlastní chuti.
- Pomocí ponorného mixéru jemně rozmixujte dohladka a odložte stranou.