Krůtí roláda s vaječnou nádivkou

Krůtí roláda s vaječnou nádivkou
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 krůtí roláda (asi 1 kg – může být i o něco méně)
  • sůl
  • pepř

Nádivka

  • 3 lžíce másla
  • 10 dkg šunkového salámu
  • 3 lžíce sterilovaného hrášku
  • 1 sterilované kapie
  • 4 vejce
  • sůl
  • špetka muškátového květu
  • sekaná petrželka

K pečení

  •  2 cibule
  • 5 dkg slaniny
  • cca 2 dl vývaru.

Postup receptu

  1. Opláchnuté maso rozložíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a plníme nádivkou
  2. Nádivka: V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla, opečeme na něm na kostičky nakrájený salám, přidáme hrášek, kostičky kapie
  3. Zalijeme rozšlehanými vejci, která necháme srazit
  4. Vše mírně osolíme, okořeníme muškátovým květem a sekanou petrželkou, promícháme a před plněním necháme vychladnout
  5. Naplněné maso svineme, převážeme nití, na povrchu mírně osolíme, opečeme na másle a vyjmeme
  6. Pak do výpeku přidáme kostičky slaniny, necháme je zesklovatět, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme ji dozlatova, zalijeme bujonem a do tohoto základu vložíme opečenou roládu
  7. Vložíme do horké trouby a pečeme za občasného přelévání šťávou, odškrabování přípečků a podlévání doměkka
  8. Měkkou roládu vyjmeme, odstraníme nit, nakrájíme ji na slabé plátky a podáváme podlitou šťávou
  9. Příloha: vařené brambory, bramborová kaše, kompot nebo zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.